Jeżeli myślisz, że w 1 sesję Silver zbierze kilka lub kilkanaście milionów akcji, to albo masz w głowie bałagan albo piszesz tak tylko po to by wprowadzić zamęt - ja obstawiam tą drugą wersję.
Co do tego niby "zbioru" akcji przez Slivera to wydaje mi się, że już ten proces trwa od jakiegoś czasu, a jeżeli faktycznie będzie chciał skupić znaczący pakiet akcji, to zrobi to raczej poza giełdą gdyż jest to zdecydowanie szybszy proces niż mozolne wystawianie zleceń i najważniejsze...., nie wywoła hura-optymizmu i nie spowoduje nagłego wzrostu kursu akcji, co byłoby niekorzystne dla niego samego, bo musiałby wydać dużo więcej pieniędzy na ten skup. Jak myślisz Difciu...., ma to sens?
I na koniec, wcale bym się nie zdziwił, gdyby Silver dogadał się z Henrykiem stawiając go pod ścianą, że albo mu sprzeda cały pakiet 11 mln szt. np. po 1,5 - 2 gr dzięki czemu odzyska parę złotych albo wszystko straci. I tu drugie pytanie do Difcia: czy jest taka opcja możliwa?
Oczywiście są to tylko moje spekulacje i próba przewidzenia ewentualnych ruchów na akcjach naszej "Perełki". Każdy ma swój rozum i może zdecydować jaką strategię obrać: czy uwierzyć Silverowi w Jego plan, co może przełożyć się na skokowy wzrost kursu akcji powodując docelowy sowity zysk w zlaeżności od średniej ceny zakupu, czy może pozbyć się akcji jeszcze teraz póki cokolwiej jest warta.Stoimy więc wszyscy przed odwiecznym dylematem inwestora giełdowego: kupić / dokupić, czy sprzedać? Oto jest pytanie.....