Zwróćcie, proszę, uwagę, że wiele firm korzysta z więcej niż jednego narzędzia do monitoringu Internetu; ja sam korzystam w pracy zarówno z Brand24, jak i z SentiOne czy Brandwatcha; te narzędzia tylko z pozoru stanowią nawzajem swoje proste alternatywy. W praktyce zastosowanie każdego z nich jest trochę inne. (I tak np. Brand24 pomaga mi głównie w generowaniu leadów, w prospectingu; tymczasem S1 wykorzystuję głównie do monitorowania zapytań brandowych - do czego B24 też nadaje się bardzo dobrze.)
Zdziwilibyście się, gdybyście wiedzieli, ile osób i firm postępuje w podobny sposób, choćby przez wzgląd na to, że obsługiwani przez nie Klienci sami korzystają z innych narzędzi :- P
Co do kursu B24, no cóż. Fajnie, że jest blisko 50; fajnie też, że są dobre obroty. To nietypowe jak na NewConnect; z drugiej strony - euforia, wiadomo. Zobaczymy, co będzie za miesiąc; jeżeli sytuacja się nie pogorszy, to będzie dobry sygnał, by wchodzić. Ja obstawiam niewielki spadek kursu w przeciągu 30 dni; to normalne na NC, i większość spółek przez to przechodzi. Dodatkowo LARQ na pewno będzie chciał spieniężyć część swoich udziałów, i o ile nie podpisali gdzieś z zarządem B24 jakiejś umowy regulującej te kwestie, to możemy mieć do czynienia ze sztucznym pompowaniem kursu pod inwestora instytucjonalnego. A potem - nagle - zniżkę. Jak już się wyprzedadzą.
No i jeszcze obawiam się tego, co będzie, jak pracownicy firmy otrzymają swoje akcje z pakietów motywacyjnych; jeżeli postanowią się z nich wyprzedać, i to jednocześnie, to kurs pewnie poleci, i to na szyję.
Ale to jeszcze nie dziś, więc spokojnie ;- )