Technologie Deep Learning i Machine Learning w praktyce: osłonki białkowe! Nasza seria o zastosowaniach sztucznej inteligencji w realnych procesach produkcyjnych wciąż się rozwija! Po omówieniu systemu wizyjnego do wykrywania wad puszek i systemu zliczania żywca, nadszedł czas na kolejną innowację. Tym razem skupimy się na wykorzystaniu technologii Deep Learning i Machine Learning w kontroli jakości osłonek białkowych. To kluczowy element wielu procesów w branży spożywczej, gdzie precyzja i szybkość są niezbędne. O SYSTEMIE: System wykrywa wady takie jak: zagniecenia, zapowietrzenia, wtrącenia: czarne wtrącenia o wyraźnym kontraście od 3 mm; białe plamy – detekcja białych wtrąceń, zapowietrzeń, zagnieceń od 5 mm, obrazowanie za pomocą kamery linijkowej RGB współpracującej z oświetlaczem linijkowym, wysyłanie informacji o błędach do systemu – komunikacja z zewnętrznym systemem.