Nie ma sie co podniecac paroma hejtujacymi cebulakami . Niby wieczorowka zaliczona a nawet zgrabnie pohejtowac te dzbany nie potrafia. Wszedzie drozyzna a taniocha tylko u hejciarzy , dokad to zmierza?
Galapagos , niestety ( dla nich) sie juz przed pol rokiem zagalapagosowal i zaliczyl jedna wtope za druga z ich projektami.
W zwiazku z tym sciagneli nowego utytulowanego CEO a ten musial przemeblowac.No i kresli.
Kolesie , ktorzy sa zwykle tak aktywni dzis cichutcy.
A byloby o czym pogadac. Dzisiejszy komunikat omawiajacy wyniki dzialania Ryvu 120 jest ( dla kumatych) wielce obiecujacy.
Chodzi z grobsza o to , ze przy stosunkowo niewielkiej dawce 75mg leku zaobserwowano dzialanie inhibitorow u 55% pacjetow.
Nie mowie o calkowitej reemisji u jednego.Najwazniejsze , ze nie zaobserwowano skutkow ubocznych, tzn ze bespiecznie mozna zwiekszac dawke, zwazywszy ze u jednego z AML po dawce 110 mg zaobserwowano redukcje komorek blastycznych w szpiku o 70% ( jak dla mnie super obiecujacy wynik) Nastepna kohorta to 135 mg , rekrutacja juz trwa. Ja przynajmniej jestem mocno podekscytowany ( wiedzac jak mierne wyniki uzyskuja sie niestety czesto po latach badan tuzy bigfarmy)
Wyniki badan nad synergistycznym zastosowaniem Ryvu 120 z Ruxolitinib ( w EU jako Jakavi od Novartis) wykresy wygladaja b. dobrze przedstawi Prof. Raajita Rampala z Memorial Sloan Kettering Cancer Center , kto ma ciut pojecia jaka maja renome w onkologii wie o co biega. Pokazcie jakikolwiek tzw biotech w pl., majacy takie rekomendacje w usa? nie pusta gadanine tych celonow, biocostamow i innych . Dramat na gpw polega na stworzeniu indeksow tzw. branzowych, w ktorych prym wioda wydmuchy ipustoslowie a fundy kupuja albo uwalaja indeksy po kolchozniczemu nie roznicujac . no ale ..wystarczy popatrzec na ekspertow z ncbir i gacie opadaja. jak zwykle doceni najpierw zagranica a gawiedz bedzie otwierac szeroko oczy .