Jestem całym sercem (i stosunkowo dużym pakietem trzymanym lata) z Wami, ale jakoś nie widzę:
1. związku między wynikami GI/ GIG a kursem biorąc pod uwagę już praktycznie zerowy FF
2. powodu, dla którego GIG miałoby zmienić swoje podejście do finalnego wykupu po 1.45 - zakładam, że po kolejnym podwyższeniu w okolicach 3-4Q br uzyskają +95%, wezmą niezależnego biegłego ;-), który po dogłębnej analizie zarekomenduje cenę 1.25-1.45. Wtedy zarząd GIG opowie jak to z ciężkim sercem i robiąc nam wszystkim dobrze robią squeez po 1.45 - dla dobra inwestorów oczywiście.
3. Teoretycznie są powody, dla których mogliby rzucić jakieś 2.2 PLN, skupić do 96-7% i zamknąć temat praktycznie od razu, ale ja ich nie widzę. Staram się myśleć jak oni, to pomaga w trzeźwej ocenie sytuacji. Zresztą poznałem ich i myślę, że wiem jak rozumują.
Na szczęście, jak pisałem już wcześniej chłopcy popełnili kilka błędów i tylko dlatego tutaj siedzę, bo po ich analizie zakładam, że mam tutaj dźwignię do walki. Ale sprawa nie jest ani łatwa, ani oczywista i nie liczcie na to, że się sama załatwi.
A do kolegi, który chce sprzedać po 1.45. Jeżeli chcesz sprzedać za 1.3, to biorę, kontakt na priv.