każdy może postawić pytanie o niedowartościowanie, czy przewartościowanie, a może i właściwą wycenę giełdową danej spółki
i każdy też może dać odpowiedź. jak to wygląda jego zdaniem
oczywiście, te mam rację, bo mam i kropka, należałoby pominąć i nawet nie czytać
ale, merytorycznie uzasadnić swoją opinię, czemu nie?
dla mnie platige, jest niedoszacowane głównie dlatego, że najlepsze zdarzenia biznesowe dopiero przed spółką!
20 lat istnienia firmy pozwoliło na poznanie rewirów tej trudnej i skomplikowanej branży, a ok 5-7 lat ostatnich lat zajęło dostanie się do światowej elity tej branży
poza tym, trzeba zauważyć, że spółka wyzwoliła się z zarządzania właścicielskiego i przeszła trudna restrukturyzację, co pozwoliło pokazać niezłe wyniki finansowe
w tej branży liczy się rozpoznawalność i współpraca z największymi, oba te warunki pli obecnie spełnia: z dziedziny reklamy robi projekty dla największych graczy światowych jak grey
oficjalny vendor netflixa to najwyższa światowa półka, tam wszystko, łącznie z terminami musi być w punkt i jak dotychczas to się udaje
branża pli to'' kuzynka'' branży gier, o ile marża nie jest tak wysoka jak na swoim ip ( choć pli nie wyklucza większej koncentracji w tym segmencie), to bycie spółką serwisową z tak zdywersyfikowanymi przychodami: od teatru 3d, poprzez tv, i reklamę,a skończywszy na vfx i cinematikach, grupa jest przewidywalna ze stałym wzrostem przychodów i nie jest zależna od jednego swojego produktu
o konkretach, typu liczby, nie będę pisał, każdy sam w raportach może to uczynić
a, jak do tego dodam jak potrafią spółki gierkowe być antycypowane, iż sukces gry się zrealizuje i jak wysoko inwestorzy mogą wycenić swoje wybory, doszedłem do wniosku, że warto też antycypować sukces, a właściwa wtedy się pojawi
Platige Image to właściwy wybór spółki z potencjałem!
ps> mój post nie jest żadna rekomendacją i nie sugerujcie się tą opinia przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych