Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,46 zł , zmiana od tamtej pory: 257,92%

Re: RUSZAMY NA 3 GÓRNE WIDŁY

witam. Mimo iż nie posiadam już papierów tego czegoś [spółką akcyjną nie można tego nazwać] postanowiłem jeszcze raz wam pomóc. Jak wszyscy widzicie zarówno Fon jak IFC czy Elkop podążały kiedyś tą samą drogą co Atlantis. Były wzloty , upadki oraz mocne wahania cen akcji. Niestety gdzie są dzisiaj wie każdy inwestor czy gracz. Są w czarnej dudzie czyli tam gdzie pieniądze większości z Was. Nie jestem prorokiem ani też wyjątkowym altruistą ale lubię się przechwalać wiedzą i czasem po wnikliwych analizach dzielę się swoimi konkluzjami. Zatem do rzeczy. Atlantis jak i inne spółki szarlatana to nic innego jak bezproduktywne wydmuszki a dochód z nich pochodzi z kolejnych emisji , resplitów oraz spekulacji giełdowych dokonywanych przez podmioty powiązane tj. ,,słupów'' posługując się nomenklaturą prokuratorską. Inwestorze. Jeśli już posiadasz akcje którejkolwiek ze spółek pana P to masz zwyczajowo dwa wyjścia. Albo zmięknie Ci rurka i pogonisz ze stratą albo będziesz czekał w nadziei na spekulacyjny wzrost. Jedno i drugie jest rozsądnym wyjściem lecz wymaga od Ciebie różnych możliwości. Jeśli posiadasz środki na dywersyfikację portfela to mrozisz akcje ze stop loosem nie ustawiając zleceń długoterminowych , śledzisz całymi dniami notowania a w chwili podbitki zbywasz decydując jaką stratę czy zysk możesz zaakceptować. Wymaga to jednak dużej ilości czasu oraz zaangażowania. Druga opcja to ustawienie zleceń i oczekiwanie że ktoś ze słupów zacznie kupować co może oznaczać że niedługo rajd na północ lub że kolejny leszcz uwierzył w możliwość zarobienia 100% w tydzień co oczywiście się zdarza ale niezmiernie rzadko . Jak postąpiłem Ja wiecie z wcześniejszych wpisów w tym wątku . Zbyłem 21 k akcji ze stratą 9k i to był prawidłowy ruch. Odkupiwszy teraż za uzyskaną kwotę miał bym w portfelu 2,8 dziesiątych więcej akcji niż przed sprzedażą + akcje ,,bonusowe'' o ile kiedykolwiek pojawią się na fizycznie w moim portfelu co nie jest w żadnym razie oczywiste. Pamiętajcie. Skądkolwiek macie pieniądze i jak bardzo wam na nich zależy lub nie to ich utrata będzie boleć Was i wasze rodziny. Zalecam zatem więcej ostrożności i analizowania zamiast ryzykownych zakupów. Mam nadzieję że w choćby małym stopniu uruchomiłem Wasze myślenie i byłem pomocny. Zwyczajowo pozdrawiam cierpliwych ale i reszcie życzę samych udanych inwestycji. z.p

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATLANTIS 4,43% 1,65 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.