Dnia 2025-05-31 o godz. 23:01 ~akrystian napisał(a):
> Argumenty ? Bełkot taki sam jak teorie o spłacie Kantora sprzed roku, czy tam wcześciej.
>
> Zapytałem go raz jak Polimery mają uczetniczyć w systemie kaucyjnym (co sugeruje) i odpowiedzi nie dostałem.
ad rem: jak spłata Kantora skoro sądownie zablokowano działania za czasów Min Budy, coś zmyślasz a reakcja polskiego rządu o skreśleniu Kantora z listy sankcji przy 16-tym pakiecie wręcz histeryczna i pasująca do mej hipotezy.
ad rem: system kaucyjny się opóźnił i PL będąca importerem netto PP via Polimery chce i musi uniezależnić się do importu a to nie tylko miliardy nowych opakowań z wykorzystaniem PP ale także olbrzymie zapotrzebowanie przy odbudowie Ukrainy i po recesji w UE dodatkowy popyt. Na długo przed inf. pisałem że sąsiedzi bez chemii w życiu się nie odbudują
https://www.wnp.pl/przemysl/chemia/niemcy-chca-ratowac-swoj-przemysl-ciezki-bilion-euro-na-horyzoncie,949676.html
świat się zmienia.
Kantor, tego nie wiem ale krokami prawnymi może unieważnić decyzje rządu...jednakowe standardy prawa obowiązują w całej Unii.