Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  23,68 zł , zmiana od tamtej pory: -22,17%

Re: Rozumiem to tak

Dnia 2025-05-31 o godz. 20:50 fabe napisał(a):
> chociaż ma argumenty a ty ja zwykły populista tylko to co prezentujesz.

https://i.ibb.co/CpD6dSzd/poz.png

@Fabe,

Pewnie masz samochód, dzisiejsze w większości to automatyki a kiedyś ale i obecenie są nadal w użyciu skrzynie biegów ręczne tzn. że musisz ustawić zębatkę w skrzyni biegu za pomocą sprzegła ręcznie często się mówi manualnie. Dziś manpulacja to tylko wpływanie na kogoś, na jego postawę werbalnie, nonwerbalnie a to przez np wprowadzanie fałszywych informacji, gra na emocjach, pokazywanie dominacji np przez wielkość zlecenia albo liczbę zleceń na danym poziomie ale też powoływanie się na autorytety.

Osoby które mnie znają może dłużej wiedzą że nie łatwo jest ze mną dyskutować i potrafię pokazać nie tylko wiedzę, ale postawić się autorytetom i tak było od debiutu po wywalnie z giełdy Petrolinvest albo wielkie dyskusje na Rafako gdzie całe Rafako z ich know how chciało ze mną wygrać, rację miałem ja a nie oni z 70-letnią historia a ma recepta na taki blok jak w JAW910 wykazana diagramami i naturą bloku była słuszna i prowadziła do pracy bezawaryjnej tj wielkich uszkodzeń....

"pożyczył" "nieświadomy" "podzieli się łupem" a tak w ogóle korzysta z inf. niejawnych i ma "krszę" (dach nad głową).

Odys też był przebiegły oszukując i oślepiając Polifema który krzyczał "Nikt mnie oślepił"

https://i.ibb.co/cS4BT7hZ/Jakob-Jordaens-009-2.jpg

Nie pokazuję tego by wracać do Odysei , czyli przesłania że nie wola wielkich, bogów ale nasza decyduje o naszym losie.

Czy manipuluje się kimkolwiek przedstawiając mu inne spojrzenia, argumentacje, za/przeciw i nie walczy się z tymi co chcą nas cigle traktować jak "leszcze". Mogą grać nam na emocjach, im większy strach tym większe mają szanse ale na jedno nie mają wpływu:

To 99,99% tych drobnych, nieświadomych to właśnie "manualnie" ręcznie wciska się "enter" by dane zlecenie pojawiło się na parkiecie....

Mnóstwo przykładów ale ten ost. z transportem nawozów, media pisały Masowiec Pomorze a ja uparłem się na Puck co właśnie jest na wysokości św. Krzyża a Pomorze nadal cumuje...

Przedstawiłem w tym wątku swą opinię i jak widzę ruchy finansjery, pokazałem i nieco wyprzedziłem że OFE PZU i DFE OFE powiększyli ekspozycję i że OFE nie są stroną ost. podażową poza niewielkimi gierkami.

Dziś tacy jak Bomberman, Davson, Takaprawda non stop ubliżają i pomawiają z charakterystyką właściwą dla mafii...Tak szef mafii uznał że ukrywając prawdę w słońcu nikt jej nie zobaczy i nie uwierzy....

Na koniec daj sobie przypomnieć czym jest trend, to nic innego jak kapitał ale i psychologia(sentyment, nastroje) Czy ktoś kto pomawiany jest dzień i noc pokazuje na wszelakich interwała to co istotne: akumulację/dystrybucję i waży obrót wolumenów i to właśnie owe dwa wskażniki pokazywały arkusz wszystkich zleceń jak zachowują się OFE (poza TFI PZU i Goldman Sachs, reszę TFI nie uwzględniam) i podtrzymuję swą hipotezę że ani shorty ani ci inni co mogli zagrać na umowę cywilno-prawną akcjami Kantora owych akcji nie odkupią choćby płacili stawkę podwójną.

Decyduj sam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GRUPAAZOTY 0,16% 18,43 2025-10-17 17:03:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.