Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,82 zł , zmiana od tamtej pory: -74,39%

Re: Relacja Primebit studio Primebit Games

Dzięki za odpowiedź. Jestem w stanie zrozumieć, że podział między tymi firmami jest dosyć 'umowny', gdy w rzeczywistości dzielą oni nie tylko adres, ale również pracowników. Natomiast nie rozumiem dlaczego obie firmy chwalą się tymi samymi produktami. Sytuacja jest kuriozalna zwłaszcza, że jedna z tych spółek jest notowana na giełdzie. Jak wcześniej wspomniałem, w raporcie za pierwszy kwartał jasno jest napisane, że to Primebit games odpowiada za rozwój tych produktów, jednak informacje o nich widnieją na stronie primebit studio. Pytanie, która spółka ma przychodzy z udzielanych licencji na to oprogramowanie. Przecież klienci nie płacą za jedno oprogramowanie dwóch osobnych faktur dla dwóch różnych spółek. Jestem w stanie to nawet uzasadnić w przypadku Wirtualnego kelnera, gdzie za licencje faktura wystawiana jest na Primebit Studio, zaś przychody z płatnej strefy rozrywki będą należeć do Primebit Games, natomiast w przypadku Prime Managera czy ITManagera takiego uzasadnienia nie znajduje.
Jeśli licencja na to oprogramowanie jest udzielana przez Primebit Studio, to informacje przekazywane przes spółkę w raportach oraz w social mediach budują nieprawdziwy wizerunek spółki i mogą wprowadzać w błąd potencjalnych inwestorów.

Produkcje Primebit games to w większości niewielkie gry, którym łatwo zaginąć w natloku innych produkcji dlatego dziwi mnie, tak mała ilość wypuszczanych produkcji i brak skutecznych działań marketingowych. Co martwi jeszcze bardziej, to fakt, że nawet produkcja, którą spółka bardzo chętnie się chwali - Magic Nations - od ponad pół roku nie jest aktywnie rozwijana. Wg. steama ostatnia aktualizacja pojawiła się 6 grudnia i od tamtej pory nie dostała żadnych nowych treści, ani nawet nie zostały ogłoszone żadne plany na temat rozwoju projektu. Nie zrozum mnie źle. Jako osoba hobbistycznie interesująca się branżą gier i ich projektowaniem, nie uważam, że jest to gra dobra. Ma ona sporo niedoskonałości powstałych już na etapie projektowania, jednak z odpowiednim wsparciem, jestem w stanie uwierzyć, że znalazłaby ona swoją grupę odbiorców.

Spółka nie opublikowała również żadnego sensownego planu wydawniczego jeśli chodzi o przyszłe produkcje. Ktoś, coś, gdzieś wspomniał o Froggy adventure (chyba jeszcze nie było premiery) i to w sumie tyle.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBGAMES 4,95% 0,21 2026-02-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.