To bardziej obserwacja niż analiza. Jeśli się potwierdzi to będzie 11 raz z rzędu :) I tu nie chodzi o jakieś tłumaczenie czegoś spiskami. To po prostu żywe obserwacje na giełdzie w Polsce :)
Przy takich przychodach i zyskach i tym co w kolejnych latach będzie się działo nie ma według mnie co liczyć, żeby jakikolwiek szanujący się analityk zrobił rekomendacje na 290mln jak obecnie według mnie celowo zaniżona wycena. Tyle to mogą wycenić jakąś zwykłą, utartą branżę bez perspektyw i z małymi przychodami. Przysłowiowego warzywniaka. A nie spółkę w HH - high trends and high fundaments.
Jak pisałem jakkolwiek nie patrzeć, czy wskaźnikami czy zdyskontowanymi przepływami z kolejnych lat to lekko 1 miliard kap.
A to jeszcze bardziej spina się w moją obserwację co tu i dlaczego się wyprawia. Jak będzie rekomendacja to zobaczymy czy będzie na warzywniaka jak teraz :)
Nie wiem o jakim spadku sprzedaży piszesz OZ. SUNEX według ostatniego komunikatu poprawił przychody o ponad 20% względem kwartału roku poprzedniego. No ale to akurat nie dziwi.