Dnia 2021-06-20 o godz. 12:41 realista7201 napisał(a):
> Chce byc lepszy niz jestem i pomagac innym kazdego dnia. Self-realization. Cele finansowe nie maja dla mnie wiekszego znaczenia.
Nawet Ci wierzę że chcesz być lepszy niż jesteś, to nawet zacne i szczytne ….chcesz ludziom pokazać to co było podstawą strategii postawienia na wartość po krachu nowojorskim przez takich jak B. Graham....Długoterminowo a to okres jak guma kupowanie akcji ale tych wg kryteriów Grahama jest opłacalne bo kto kupował np. po krachu w Rosji KGHM po 9zł (byli tacy) obojętnie jaki krach zawitał mogą spać spokojnie...czy krach Dot Comów czy Lehman Brothers, czy Covid-19...
Twoim problemem jest to że tak jak po krachu w Rosji z KGHM po 9zł czy po krachu Covid to kupiłeś po 9zł Cargo Twoim celem nie jest pomoc innym ale pokazanie na własnej osobie że jesteś "uczniem Grahama"
Mając dochód poświęcasz go na konsumpcję i oszczędności. Pisząc że sam się realizujesz - egocentryzm - nie widzisz potrzeb innych, jeden zarobi na giełdzie na nowy telefon, drugi na nowy komputer, trzeci na samochód a czwarty może na dom... ale cały zbiór "kurek" nie jest jednolity …
Twoim chyba największym problemem jest to że chcesz rosnąć ograniczeniem free float a Graham rósł nie ograniczeniem płynności ale wzrostem wartości podmiotu który jest rentowny...kompletnie oderwałeś się o rzeczywistości.....namawiasz jedynie do technicznego zabiegu a nie do patrzenia kondycję.
Dlatego napisałem: forum to "mięso armatnie dla ciebie"....
Jak sprzecznym i wykluczającym jest twoje przesłanie widać na przykładzie cen jakie nakreśliłeś, 2-3 lata i uciekasz, jesteś takim samym spekulantem jak każdy inny tylko horyzont czasowy masz inny.....
Doskonale wiesz że kto ma 100 akcji musi wiedzieć że 10 osób mając po 10 akcji ma taką samą siłę i tego się obawiasz, bo doskonale wiesz że nawet drobni zorganizowani mają siłę rekina: gdzie leszczy "ku----pa" to i rekin "du…"....
Doskonale wiesz że mając nawet zysk na PKPC inne akcje mogą silniej spaść a muł porusza się słabo bo nie ma podstaw by był gazelą, i wykorzystują kapitał w innym miejscu.....
Pisząc wczoraj "Real panikuje" właśnie to ujmuję,
versus słowa: "Cele finansowe nie maja dla mnie wiekszego znaczenia."
więc winno ci to być obojętne......a nie jest czy korekta to 15zł czy 17zł. Zwalczasz Blacka i innych....
Twoja liczba akcji się nie zmieni, wycena portfela odrobinę więc w czym problem...?