...sformułowania prezesa w wywiadzie z połowy października sugerują pomimo wszystko niespodziankę in plus, a dla mnie takową już w trzecim kwartale będzie zysk na poziomie operacyjnym. Mam na myśli stwierdzenie " ... sytuacja wraca normy ...", a za taką bez wątpienia traktuje on zysk netto kwartalnie na poziomie kilku milionów. Trochę niepokojąca była wypowiedź o czasowej rezygnacji z pomysłów skupu akcji w związku z potrzebą zaangażowania wolnych środków we wkład własny dotowanych projektów inwestycyjnych (prawdopodobnie czeka nas niemiła niespodzianka w temacie niespłacenia należności z "najdłuższą brodą ;-)", choć tu też może być zaskoczenie - w początkowej części wywiadu pewną sentencję odczytałem jako powrót do początkowej wizji uzyskiwania gross przychodów z danych, a nie z reklamy - takie stwierdzenie może być konsekwencją rozliczenia się największego dłużnika ze swoich zobowiązań wobec spółki - wtedy jednak byłyby środki i na nakłady inwestycyjne, i na skup, i na inne cele :-) - trochę sprzecznych przekazów).