2manie a to przeczytałes? Czy udajesz ze nie widziales?
„Wyjaśnię cię raz i za każdym razem jak będziesz wklejał ten tekst, mam nadzieję, że ktoś wklei mój co by ludzie rozumieli kontekst a nie jedno zdanie wyrwane z artykułu (typowe ruskie metody to co robisz).
Kroner mówiąc to w grudniu 2023 nie wiedział że za kilkanaście dni na walnym gdzie miała być głosowana duża emisja akcji, ktoś przyjdzie na walne i zgłosi przeciw a potem wniesie pozew o stwierdzenie nieważności uchwały o emisji.
To sparaliżowało spółkę na długie miesiące bo inwestorzy nie mogli objąć akcji, nie było pieniędzy aby ruszyć do przodu.
Dla takiej spółki jak awm to mogło być zabójcze, całe szczęście że inwestorzy byli uparci i cierpliwi, przeczekali, przegłosowali nową emisję a potem ją objęli.
Natomiast powtórzę, spółka była sparaliżowana na długie miesiące i tylko oni tam wiedzą ile okazji przepadło przez ten jeden pozew który finalnie sąd odrzucił.
Mam nadzieję, że spółka pozwie tego misia w drugą stronę, bo mogliby argumentować ogromne straty wynikające z paraliżu finansowania.
Więc następnym razem jak będziesz przeklejał ten jeden tekścik który tak mocno zapadł ci w pamięć, dodaj mój kontekst :-)”