Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,30 zł , zmiana od tamtej pory: 2,79%

Re: RAPORT BDB

Zaczęli z grubego C z kasą za wynagrodzeniami. Czuje, ze zaraz zaczną nowe inwestycje i będą pożyczki „wewnątrzgrupowe”. Ci co nie maja będą pożyczali sferze bo ma zyski a nie o zyski chodzi tylko o prace kasy w grupie. Może tez coś na podatkach będzie na plusie. Tak mi się to wydaje, ale może źle mi się wydaje. Takie to moje przemyślenia. Pensje i amortyzacja w bazie do podatków (tylko nie sprawdzałem jaka do ksiąg a jaka podatkowa) bo płaci się od zysków. Czy tak jest to się szybko dowiemy bo choć jest to w pełni dozwolone, legalne itp… teraz ważne stały się przepływy - są dobre. Bardzo dobre. Czuć piniądz! Dywidendy płacić nie muszą bo dziś od 10 mln pożyczki przy odsetkach 10-12% to dobra inwestycja dla grupy. Co więcej liczę, ze zaraz będą dalej inwestować finansując się pieniędzmi z grupy. Choć swoich z amortyzacji będą mieli 3 mln w roku…
jeszcze wydaje mi się, ze pare rzeczy widzę w sprawozdaniu ale… nie wydaje mi się, ze główny będzie chciał pokazywać swoje myki wszystkim w koło bo i po co? Skoro ja zwykły szarak mam tyle domyśleń i pomysłów co tam się będzie dziać to prawdziwy analityk… sam bym potem jakąś aktualizacja co jest neutralna podatkowo zrobił wynik księgowy - będzie można nową pożyczkę zgarnąć, żeby wypłacić dywidendę. A czy obecna pożyczka jest podpięta pod środki trwałe to powiedzcie jak to wyglada z rozdzielonymi kosztami do rodzaju działalności? W takim przypadku będą w kosztach operacyjnych? Ja bym na giełdzie nie chciał wszystkiego pokazywać, bo co dzieje się na boisku bocznym to może dziać się na głównym…
i powoli żegnamy się z giełda, ja z akcjami. Byle zapłacili z 6 zł o mogę sprzedać jutro. A Wy jakie macie przemyślenia i co wy widzicie. Ja sobie tak bezmyślnie nabazgrałem, ale z chęcią poczytam kogoś kto w odróżnieniu ode mnie się teochę zna. Może zupełnie się mylę i nie jest dobrze a jest źle? Podzielcie się swoimi przemyśleniami…
  • RAPORT BDB Autor: ~śżc
  • Re: RAPORT BDB Autor: ~Gaguxx

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SFERANET 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.