Spodziewałem się lekkiej straty netto ale jest na plus, niewielki ale jest. Przychody za pierwsze półrocze nawet lepsze. Może zysk w tym roku będzie mniejszy ale patrząc na aktywa od 2018 cały czas w górę, oczywiście pasywa też, to normalne, koszty są wieksze. Kapitał wlasny dalej na stabilnym poziomie i lekko w górę.
Zgodzę się jak wyżej, że teraz powinno być raczej lepiej. Dokończą Unholy na konsole, tu raczej po niewypale na PC, sprzedaż powinna być dużo wieksza, zawsze tak jest więc nie martwię się że gra się zwróci. Prędzej czy później tak będzie. I tak juz zainkasowali ok 4 mln. Oczywiscie transze jeszcze spływają. Nie znamy jeszcze wstępnych liczb na PC. Tu raczej wielkiego huku nie będzie. Niech się raczej skupią na bieżących tematach i ewentualnie myślą nad czymś nowym.
Co do kursu, jak dla mnie na tą chwilę przedział ok 1,90-2,10 będzie szorowaniem po dnie. Wchodziłem po 2,59 , teraz już 2,04.
Czy znajdą się ludzie, którzy dalej będą wywalać, pewnie tak. Dokupię niżej, ale dziwię się trochę osobom, którzy mają średnią na dużo wyższym poziomie i generują tak duże straty.
Co mogę powiedziec z wlasnych doświadczeń a jestem juz na gieldzie 16 lat, przestańcie sugerować się zdaniami innych, nawet moim, myślcie samodzielnie, nie dajcie się sobą manipulować, mnóstwo tu trolli, którzy będą ujadac w jedną lub drugą stronę, nawet po tym wpisie tak bedzie :-), wiekszosc tych ludzi wygenerowala duze straty lub jest na wyzszej sredniej. Dlatego sporadycznie co kolwiek piszę poniewaz nie da sie czytać tych wypocin. Tak jest na całym forum. Ludzie obrażają innych jeśli mają inne zdanie lub wygenerowali straty, muszą dac upust wlasnych emocji i decyzji jakie podjeli.
Brak tu jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji a szkoda ponieważ wiele lat wstecz było znacznie lepiej podyskutować i wymienić własne spostrzeżenia z innymi.