cyt
''Wszyscy liczą na cinematic dla CDR, ale zapominają, że to nie jedyna duża Polska spółka gamingowa z którą PLI mogłoby współpracować. Zdaje się, że niejedna ;)''
kiedyś dyskutowałem o tym na jakimś walnym, nie wiem chyba z tomkiem?
kiedyś świetnie im się współpracowało, pli robiło cinematiki z wiedźminem
potem ich drogi się rozeszły, od zeszłego roku nastąpiło ocieplenie stosunków, tak zrozumiałem...
ktoś, w takim razie nieprzypadkowo wyszukał, że żona pana z zarządu cdr pracuje obecnie w pli i odpowiada za rekrutację, poprzednio 5 lat była właśnie w cdr
oczywiście, nie doszukiwałbym się daleko idących powiązań, ale świadczyć to może, że oba podmioty mają do siebie szacunek
pli w polsce jest poza wszelką konkurencją, w europie niewiele spółek jest podobnych, na świecie i owszem, ale nie zapominajmy, że platige może dyktować niższe ceny ( przy tym mieć większą marżę) niż konkurencja ze światowego topu
cóż, na tej spółce doszły fundamenty potwierdzone piątym kolejnym dobrym raportem, a pogłoski, plotki i motywy?
hehe, te są dla giełdowej gry konieczne, na pli nie powinno ich zabraknąć...
ps> chciałbym aby pli mając takie kompetencje, kiedyś przymierzyło się do gry komputerowej, z vivid nie poszło...ale nadal jest to możliwe, jednak problem polega na:
- mają sporo zamówień serwisowych, gdyby czekali na robotę to pewnie szybciej w ten obszar ip by uderzyli? a, tak przy całej tej specyfice: najpierw spore nakłady i koszty, praca może z rok? a, ryzyko spore
w sumie, rzecz warta wzięcia pod uwagę, jednak z silnym partnerem, nie samemu bo gra typu aaa wymaga sporych środków, a takie byłyby ambicje platige, serwis daje mniejszy kesz, ale pewny, wiec na dziś się na tym skoncentrowali, co nie oznacz, że nie prowadzą jakiś rozmów i nie myślą o strukturze tantiemowo/serwisowej....