Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  47,25 zł , zmiana od tamtej pory: 29,86%

Re: Rajd Mikołaja a następnie ...?

Poczytałem w weekend prognozy różnych analytyków dotyczące roku 2024 dla Wig20.
Praktycznie wszyscy przewidują, że w 2024 Wig20 będzie zachowywał się dużo lepiej niż inne rynki. Przewidują poziom 2800 a nawet 3000 pkt.
Mnie osobiącie te prognozy śmieszą ponieważ sam uważam że w 2024 Wig20 będzie się zachowywał dużo gorzej niż pozostałe rynki!
Zakładam dojście w 2024 w piku do poziomu 2600-2650 a następnie spadek w 3 kw do poziomu 2000-2100. natomiast w końcówce roku ponownie wzrost do ok 2300-2400

Poziom 2800-3000 to jak dla mnie całkowita abstrakcja, no chyba że inflacja ponownie mocno przyśpieszy co nie jest wykluczone.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PZU -0,07% 61,36 2025-09-12 17:00:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.