Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,30 zł , zmiana od tamtej pory: 27,17%

Re: Pytanie

Ja się przesiadłem w większej części z cps na zepak, bo cps odbilo a zepak szorował po dnie, I dobrze wyszedłem z tego co widzę.
Na logikę, cps nic z tego nie będzie miał, bo w jaki sposób? Nie da się przelać kasy ze spółki do spółki ot tak.
Co jest możliwe, to duża dywidenda na zepak, wtedy kupa siana każdemu wpadnie,a komu najwięcej to wiemy, I skup akcji zepak lub cps. Ale to tylko moje teorie, opcji jest tak wiele, jak pomysłów na biznes.
Newag jest przykładem, że nie tak łatwo zrobić wykup akcji. Akcje z 18 na 50 w rok?
Zepak ma 500mln w kasie, za mniej niż 600 nie sprzedadzą tych 2och projektów. Ja to min mld bym to puszczal, PGE ma ciśnienie, my nie mamy. Kredyt na dokończenie raczej ogarniemy. Więc, cps pójdzie do góry, ale zepak może szybciej wypalić i mocniej. Zostało 5msc na dogadanie. Także szybko poleci. Jestem dobrej myśli, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ZEPAK -0,90% 22,00 2025-10-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.