Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Zupełnie się nie dziwię Adminowi że wyraża swoje zaniepokojenie. Chciałbym jednak zauważyć, że forum z założenia powinno być miejscem wyrażania opinii i informacji. Tak jest również i w tym wypadku.
- Pojawiają się opinie od "użytkowników" którym nie podoba się przebieg dyskusji.
Wcale w to nie wiątpię. Niektórym "użytkownikom" nie podoba się np. fakt poinformowania ogółu o faktycznym stanie prawnym programu Bilon, próbują wręcz wywrzeć presję na CHIPie - grożą sądem (sic!), aby strona została zdjęta. Stosowny link: klub.chip.pl/piotrb/. Takich rzeczy nie załatwia się administracyjnie. Zastanawiam się, czy nie są to przypadkiem ci sami "użytkownicy".

Wątek ten poszedł w innym kierunku niż spodziewał się autor. Jednak zawiera on mnóstwo wiadomości merytorycznie cennych, które mogą pomóc małym przedsiębiorcom ocenić wiarygodność finansową firmy, jakiej poświęcone są ostatnie posty.

A informacja jest towarem najcenniejszym. Gdyby był do niej większy dostęp p. Bieta nie pokrzywdziłby tysięcy ludzi. W tej dyskusji pojawiają się miejsca, nazwiska, sygnatury spraw i nakazów zapłaty. To nie są szare pomówienia fabrykowane przez zawistną konkurencję. To jest właśnie informacja.

Ta dyskusja już osiągnęła swój cel. Pozwoliła osobom niezorientowanym dowiedzieć się więcej, niż dowiedzą się wykonując telefon do Koszalina, bądź pisząc maila na wymieniony wcześniej adres. I tu chylę czoła przed autorem procedury okazywania zaświadczeń. To powinno w obie strony działać.

Wg mnie tak długo jak nie pojawiają się przekleństwa wątek ten jest bardzo cenny i ma rację bytu. "Użytkownicy" niech może postarają się poprawić obraz swej wiarygodności zamiast naciskać administracyjnie (ciekawe czy grozili sądem).
Ja na forum dla homoseksualistów nie zaglądam, bo mnie ten temat nie interesuje. Myślę że podobnie powinni zrobić ci, którzy uważają, że rozmowa nie toczy się tak jak oni by chcieli, czyli nie jest dla nich interesująca. Można przecież założyć inny wątek albo ta dyskusja przeniesie się do innego, co na jedno wyjdzie.