Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  45,20 zł , zmiana od tamtej pory: -26,99%

Re: przejęcie

Nie chcę żadnego przejęcia, zarząd też nic nie sugerował. Nie wydaje mi się zeby było co przejmować i zeby to było jeszcze opłacalne. Widac po Monnari jak sa przyjmowane plany przejęć. LPP umiało przejmowac i się rozwijać ale tutaj wydaje mi się że to inna bajka.
Skup jest, to czy dziś i wczoraj pakiety skupiła spółka czy ktoś inny to się dowiemy w ciągu tygodnia.
Na razie najważniejsze jak naprawdę idzie sprzedaż. Mówią że sa zadowoleni więc niech pokażą to w liczbach.

Ostrożnie szacowałem możliwe wyniki zakładając minimalny wzrost sprzedaży, podobna marżę i koszty ograniczone po Ikw i wyszło mi ponad 15 mln za cały rok ( 3 mln II kw, 7 mln III kw, 5 mln IV kw) . Aż sam się zdziwiłem ...

W tym roku na razie optymalizują i mają korzystny kurs dolara, wzrostów sprzedaży takich jak rok temu na razie nie ma i myslę że trzeba jeszcze chwilę poczekać.
Długofalowo jednak jak będa umieli wejść na nowe rynki i zrobić to rentownie to 20mln zysku nie będzie problemem. Są w kilkunastu krajach ale sprzedaż tam to ledwo 20% całości i pewnie marżowo też nic specjalnego w porównaniu do własnych sklepów. Więc jest co do poprawy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ESOTIQ -0,29% 33,80 2026-01-22 15:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.