Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,30 zł , zmiana od tamtej pory: -16,92%

Re: Protektor sytuacja 22.08.2025

W mojej ocenie to wygląda na to, że kasa w spółce jest pustawa, a żeby przetarg wygrać to trzeba mieć jego zabezpieczenie finansowe i tu może być problem. Właściciel musi skombinować kasę, więc robi co może bo zależy na utrzymaniu kursu ( co jest logiczne), z uzyskaniem pożyczki jest pewnie tam krucho, a uzyskanie kapitału z emisji akcji im nie wypaliło.

Główny wlaściciel może pozyskać zastrzyk finansowy dla spółki, ale zapewne sprzedając przy tym część swoich akcji.
I pod to chyba można w to inwestować .... ale nie jestem pewien czy to jest już dobry moment na wejście, zważywszy na to, że nie było chętnych na nową emisję, ale nie wiem jaka była tam sugerowana cena emisyjna.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROTEKTOR 3,83% 1,03 2026-02-17 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.