Dnia 2018-08-22 o godz. 03:29 ~Analitykakcji napisał(a):
> Dnia 2018-08-21 o godz. 22:45 ~Alik napisał(a):
> > Chodzi mi o to że nie rozumiem sensu biznesu,w który trzeba włożyć kilkadziesiąt milionów a zyskać może kilkaset tysięcy i to właściwie też nie jest pewne.Czy ktoś mądry może mi przypomnieć ile pieniędzy dotąd ,pochłonął ten biznes ,odbiło mi się o uszy że już ponad pięćdziesiąt milionów,chyba że się mylę,a jakie przyniósł zyski?Proszę o odpowiedź,bo całkiem inaczej sens inwestycji ,jej rentowności i zwrotu ,tlumaczono na mojej uczelni.
>
> A na jakiej uczelni Ci tak głupio tłuczono? Jest wiele korzyści ze straty. Jak masz zysk to zawsze jest on za mały, jak w Tesli strata od zawsze i duża wycena. Przy stracie można to zawsze wyjaśnić np. kobiety w Polsce są biedne i nie rozumiały korzyści. Przy zysku trzeba zapłacić CIT, przy stracie nie ma tego problemu.
> Spójrz na Medicalgorithmics S.A. jak pojawiły się zyski to okazało się że były one za małe i spółka traci od tego momentu w Brasterze nie ma takich ryzyk. Trend jest stały i dynamiczny.
"Trend jest stały i dynamiczny".......w dół!!! A ty kolesiu na jakiej uczelni byłeś tłuczony? Te uszkodzenia trwają do dzisiaj!