Po co te nerwy. Wrzuciłem dane w zakresie ceny z AI w zakresie sprzedaży. Ale jakie to ma znaczenie w tym momencie? Konkretne ruchy na NWZA i zmiana strategii. Identycznie miałem na PGM. A tutaj od początku pisałem, że Nowak to tylko figurant w całej tej układance.
Tu nic się nie zmienia. To najtańsza spółka na giełdzie, idealna na przejęcie i wejście poprzez nią nowego podmiotu na giełdę.
Jakbym wracał do stycznia/lutego zeszłego roku na PGM. Drobnica nie patrzyła na to co się dzieje faktycznie, tylko teoretyzowali tracą czas i uciekającą cenę PGM.
Więc podkreślę to kolejny raz.
Spółka najtańsza na giełdzie, bez problemów, bez ujemnych kapitałów. Sprzeda część "grową" a nowy inwestor wejdzie szybko na giełdę bocznymi drzwiami.
W uchwałach NWZA jak i w komunikatach o nowej strategii macie wszystko. Jeśli wam to nie odpowiada, to nie kupujcie akcji ATOMIC i po problemie.
Jak dla mnie będzie ta sama historia co z PGM, dlatego tutaj jestem.
Nowak miał zjechac pewnie niżej jeszcze, bo tam ktoś czekał z dużymi zleceniami K, ale pojawili się chętni zaczęli kupować w przedziale 70-80 groszy. A czas ich goni.
Czy nowa akcjonariuszka z ponad 10% pakietem jest częścią przejęcia? Być może, ale prócz niej ktoś inny i wkrótce się o tym dowiemy.