Dzięki za kolejne ważne informacje.
O tym, że różnica między ceną nominalną a emisyjną się pojawia to już wiem, ale czy tak duża jak w tym przypadku? Z tego co rozumiem, jak jest duży popyt, dobre perspektywy wzrostu wartości to ta cena może być wyższa ale nie wiem czy stukrotnie.
Ja sam nie mam doświadczenia, jak już wspominałem, dlatego opieram się na doradztwie osoby, która je teoretycznie ma (jest w firmie VC, która inwestuje głównie w gamedev). Zakładam optymistycznie, że jak ktoś pracuje za prowizję od zysku, to stara się go wypracować, chociaż wiadomo, że nie traci w przypadku gdy tracę ja (dobrze obracać nie swoimi pieniędzmi ;)). Stąd ten wątek - bo czym więcej czytam o tej firmie i wyciągam z dostępnych mi informacji to nie wygląda na to, żeby akcje tej firmy mogły kosztować aż tak dużo. Nie mam wystarczającej wiedzy aby takie informacje pozyskać, stąd takie pytanie tutaj, gdzie jednak znajdzie się pewnie parę osób, któro mogą doradzić inaczej (jakaś mądrość zbiorowa w tym jest zazwyczaj).
Jeszcze raz dzięki za rzucenie światła na ten temat. Widzę, że chyba to nie jest mój profil, że tak powiem i raczej bezpieczniej będę się czuł w jakichś mniej ryzykownych ale i zyskownych inwestycjach :)