Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,80 zł , zmiana od tamtej pory: -20,67%

Re: Prognoza Zarządu na 2017 rok

jason, akurat to wszystko wiem (o trannsakcjach crossowych też - bo kiedyś ledziłem, jak Karkosik na tym sie przejechał i chyba naal o to procesuje), ale dzięki, ze poświeciłeś czas i napisałeś rzeczowo
i tego sie trzymajmy
drobni faktycznie nie maja tu nic do powiedzenia,
aczkolwiek było widać, ze większość transakcji było rzędu srednio ok. 1000 akcji

być może faktycznie od dziś może nastąpi jakis przełom?
nie wiem...

dla mnie widać było, ze jakis gruby usiłuje wpływać na kurs - i dobrze, ale pod warunkiem, ze to nie jest ktoś, kto znowu szykuje sie do ewakuacji lub moze coś słyszał o dociekliwosci fiskusa... Wynik kontroli pozytywny dla daty może podnieść kurs bardzo wysoko. Ale ryzyko wciąż jest.

ja czekam, co powie teraz prezeska:
http://www.parkiet.com/artykul/7,1515288--PROSTOzPARKIETU--W-2017-r--wzrosna-zyski-ABC-Data.html

na razie nadal jestem bardzo sceptyczny i nie sądzę, by przez wiele miesięcy było bezpodstawne wywalanie i mocny spadek, a teraz nagle mega wzrost
pijar o wzrostach to nie to samo, co wyniki i rzeczywiste wzrosty...

chyba sam widziałeś jak w ostatniej godzinie rynek był płytki i przy małych wolumenach kilkuset lub kilku kilo akcji kurs spadał nawet do 1,80...

to są sygnały nakazujace ostrożność

zgadzamy się obaj natomiast w pełni w tym:

"wycena spółki zawsze się obroni jak będą dobre wyniki finansowe. Na razie mamy wyniki za 1 kwartał 2017 - poczekajmy na kolejne. Zachęcam do śledzenia informacji na temat szacunkowej sprzedaży miesięcznej."

ale jak zauważył cytowany wcześniej deogracias: rentowność rośnie, ale sprzedaż maleje... Więc znaki zapytania pozostają.

Dotychczas data nie podawała prognoz. Zobaczymy, co z tego wyjdzie...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.