jason, akurat to wszystko wiem (o trannsakcjach crossowych też - bo kiedyś ledziłem, jak Karkosik na tym sie przejechał i chyba naal o to procesuje), ale dzięki, ze poświeciłeś czas i napisałeś rzeczowo
i tego sie trzymajmy
drobni faktycznie nie maja tu nic do powiedzenia,
aczkolwiek było widać, ze większość transakcji było rzędu srednio ok. 1000 akcji
być może faktycznie od dziś może nastąpi jakis przełom?
nie wiem...
dla mnie widać było, ze jakis gruby usiłuje wpływać na kurs - i dobrze, ale pod warunkiem, ze to nie jest ktoś, kto znowu szykuje sie do ewakuacji lub moze coś słyszał o dociekliwosci fiskusa... Wynik kontroli pozytywny dla daty może podnieść kurs bardzo wysoko. Ale ryzyko wciąż jest.
ja czekam, co powie teraz prezeska:
http://www.parkiet.com/artykul/7,1515288--PROSTOzPARKIETU--W-2017-r--wzrosna-zyski-ABC-Data.html
na razie nadal jestem bardzo sceptyczny i nie sądzę, by przez wiele miesięcy było bezpodstawne wywalanie i mocny spadek, a teraz nagle mega wzrost
pijar o wzrostach to nie to samo, co wyniki i rzeczywiste wzrosty...
chyba sam widziałeś jak w ostatniej godzinie rynek był płytki i przy małych wolumenach kilkuset lub kilku kilo akcji kurs spadał nawet do 1,80...
to są sygnały nakazujace ostrożność
zgadzamy się obaj natomiast w pełni w tym:
"wycena spółki zawsze się obroni jak będą dobre wyniki finansowe. Na razie mamy wyniki za 1 kwartał 2017 - poczekajmy na kolejne. Zachęcam do śledzenia informacji na temat szacunkowej sprzedaży miesięcznej."
ale jak zauważył cytowany wcześniej deogracias: rentowność rośnie, ale sprzedaż maleje... Więc znaki zapytania pozostają.
Dotychczas data nie podawała prognoz. Zobaczymy, co z tego wyjdzie...