Nie mam zamiaru dyskutować z Tobą, bo ubierać to możesz dziecko w ciuchy, a nie dorosłych inwestorów. Ale co tam, napiszę krótko. Wiele razy powtarzałem, że RNK i GRX (a w zasadzie PDZ, bo polecałem ze 3 lata temu po 0.5PLN) to moje typy LT, z tym, że GRX na dłuższy okres z uwagi na arbitraż i obarczone ciut większym ryzykiem od RNK, ale za to spółką mogącą dać większą stopę zwrotu od RNK, który z kolei uważałem i uważam za mega bezpieczną i perspektywiczną inwestycję! Co do 1SOL to był typ przed moim wyjazdem na wakacje, jako dodatek spekulacyjny do portfela, bo spodziewałem się, że jeden z głównych akcjonariuszy, MP dokładnie, będzie pompował kurs pod wyjście i spłatę pożyczki, ale…w międzyczasie wybuchła wojna, a spółka zrobiła w ciula akcjonariuszy ogłaszając emisje po 10gr. I jeszcze dwie uwagi. 1sol mogłeś sprzedać wyżej niż 55gr (zresztą wszystkie 3 z tego co kojarzę pow. moich podawanych cen), a wojna wpłynęła negatywnie na wszystkie spółki (głównie RNK, bo wykorzystali to shorciarze, o których w tym temacie wspominałem).
Na giełdzie nic nie jest pewne, a każdy popełnia błędy, również ja. Mnie interesuje bilans na koniec roku, a nie poszczególne pozycje.
Amen, bez odbioru, podróbko.