Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  294,00 zł , zmiana od tamtej pory: -10,88%

Re: premiera UFS2

Widzę, że w dalszym ciągu nie rozumiesz, a więc tłumaczę raz jeszcze.
Najpierw piszesz, że UFS2 to najlepsza premiera grupy w tym roku, teraz piszesz, że UFS sprzedał 100k w 3 dni? To pierwsze to nieprawda, to drugie to fakt z którym przecież ja nie dyskutuję. Te 3 dni dla UFS były ekstra mocne o czym zresztą pisałem w tym oraz innym wątku.
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=12248855&strona=1
"Premiera UFS2 jak na razie według mnie poniżej oczekiwań odnośnie ocen gry. 66 procent pozytywów to nie jest tragiczny wynik, ale jednak o przynajmniej 10 procent (a bardziej 15) za niski. Zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej. Gra jest we wczesnym dostępie co oznacza, że deweloper daje sobie czas na poprawki.
Na plus na pewno nowy wczorajszy max peak UFS (868), który wciąż trzyma poziom.
Miejsca na globalu z wczoraj:
- UFS2 - 19 pozycja;
- UFS bundle 1 + 2 - 24 pozycja;
- UFS - 27 pozycja;
- UFS Gold Edition - 55 pozycja.
Finansowo patrząc na całokształt wczorajszego dnia (UFS 1 i 2) jest ok. Problem jest taki, że to chyba jednak bardziej zasługa UFS a nie UFS2, który gdyby liczyć go samego nie miał ekstra premiery. Kluczowe teraz jest pytanie czy uda się szybko wyjść z mixeda."
Koszt UFS2 to 500k? Ja oficjalnie nie znam takich danych, więc się nie wypowiadam. Podeślij linka do tej informacji, skoro ją masz.
Builder - gra kosztowała ponad 2 mln zł. Fakt okazała się porażką w kwestii zwrotu kosztów co nie do końca oznacza gorszej sprzedaży w postaci ilości egzemplarzy od UFS2, bo chociażby patrząc na raport 72h róznica jest gołym okiem widoczna. Ja pisałem o sprzedanych egzemplarzach, które na ten moment i analogiczny okres czasu Builder miał i wciąż ma lepsze i to bez dwóch zdań. Też jestem jednak zdania, że w długim terminie to UFS2 lepiej się sprzeda.
ACS po dobrym starcie od razu zanurkował i tutaj już teraz UFS2 ma lepszą sprzedaż i o tym też pisałem.
Pets gra molocha - bez komentarza. Ciekawe natomiast, żę jako inwestor Ultimate dyskredytujesz Frozena, czyli spółkę z którą ULG współpracuje.
"podalem ze zaraz po animalu najlepsza gra" Nieprawda - przecież napisałeś najpierw "w sumie to poki co wypada lepiej niz animal shelter, wychodzi na to ze najlepsza premiera w grupie plw w tym roku"
"swoja droga animal po 2 tygodniach juz mial 100 graczy w peaku, tutaj jest po 400" - kolejna nieprawda - 14 dzień Animal peak 377 i max 222 miejsce globala, UFS2 peak 599 i max 522 miejsce globala.
Podsumowując - premiera UFS2 jak dla mnie nieco poniżej oczekiwań, aczkolwiek oceny ciągle rosną i będzie to longseller, 3 dniowa promocja UFS - tutaj było ekstra - chyba nikt się nie spodziewał, że pójdzie aż tak dobrze. Najlepsze premiery grupy w tym roku na Steamie - Pets, Animal i Urbek.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLAYWAY 0,53% 282,50 2026-01-23 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.