Tak luźno to już się zbieraliśmy. Troszkę brakowało do 5%, ale to było jakiś czas temu.
W tym momencie chyba i tak trzeba czekać na sprawdozdanie finansowe, a w szczegołności to zaudytowane. Bardzo nie podoba mi się zagrywka z przesunięciem za 4Q. Co to za tłumaczenie, że z winy pracownika? Księgowy nie chciał się podpisać pod tym?
Problemem może być konflikt interesów. Powiecie, że inne cele mają akcjonariusze, obligatariusze i akcjonariusze-obligatariusze. W tym momencie stratny jest każdy. Nikt nie chce mega emisji, bo nie po to pożyczał pieniądze, żeby dostać akcje które cholera wie ile są warte. Tak samo akcjonariusze nie chcą być bardziej rozwodnieni. Inne żądania mogą mieć akcjonariusze serii D. Naprawdę trzeba całościowo na to spojrzeć, ale w przypadku upadłości straciliby wszyscy, a akcjonariusze najbardziej.
Jeśli spółka nie będzie chciała się zgodzić na przesunięcie wykupów, tylko twardo emisja to dla mnie będzie sygnałem, że nigdy nie umiała zarabiać i tak samo będzie w przyszłości, skoro zawaliła w najbardziej urodzajnym roku. Kluczowe jest co się dzieje w środku i kiedy się tego dowiemy. Mam nadzieję, że termin końca miesiąca zostanie tym razem dotrzymany.