Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,40 zł , zmiana od tamtej pory: -54,72%

Re: Powrót do Platigowego marazmu?

W jednym akapicie piszesz, że w PLI Tworzą unreal engine i jednocześnie pytasz czy wiemy co to jest?
Nie musza już go tworzyć, Epic zrobił to dwie dekady temu.

Z perspektywy studia postprodukcji to jest wymiana jednego z 12 pipeline-stepów i modyfikacja 2 innych, żadne wielkie halo.
Otworzy to może jedną nisze więcej, bo jest tez rynek cinematików klasy B, robionych przez studia postprodukcji na Unrealu, ale to nie wywróci do góry nogami biznesu, ani nie obniży kosztów istniejącego, bo to jest jedna z 3 metod renderingu obecnie, a PI jest twardo obstawione w jednej z nich (CPU, GPU, RT). Takie experymetny są fajne, bo to postęp i bez tego ani rusz, ale w horyzoncie 1-2-3 lat wpływu na zysk nie będzie miało. Nie są to tez koszty, wdrożenie w skali PI na potrzeby 1/4 projektów szacuje poniżej półmiliona pln. Nie wiem czy pamietasz, o informacjach o rewolucyjnym wdrożeniu GPU, nie wiem czy wiesz ile cinematików było w ten sposób robione? Możesz mi pokazać w zyskach ten skok?
-
Ile masz akcji chłopaku że tak naganiasz drugi rok? Warto w ogole? czy bardziej hobbystycznie? Może przyjmij strate jak mężczyzna, zrealizuj, niech kapitał zarabia gdzie indziej, a nie marnuj życia na pisanie postów nie do obrony.
-
No i jak z tymi szkoleniami w końcu? Bo na forach wewnętrznych i na facebookach pracowników nie widziałem, żeby się dzieli szkoleniamy zagranicznymi, kursami, warsztatami sponsorowanymi przez spółke? Masz jakieś inne info z Walnego na ten temat?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE 0,00% 11,50 2025-10-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.