Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  29,00 zł , zmiana od tamtej pory: -6,90%

Re: Powodzenia

KE - chętnie wymienię się typami.

PURE - obserwuję.

06 Magna - kupiłem i obserwuję czy jeszcze nie dokupić. Moim zdaniem najbardziej na giełdzie niedoszacowana spółka. Obecnie na koncie mają 60 mln zł gotówki z tytułu zawartej ugody z Emitelem a kapitalizacja to 45 mln zł. Mają też akcje Optigis, który obecnie negocjuje zawarcie ugody z ubezpieczycielem Allianz.
Ryzyko to takie, że główny akcjonariusz, który ma tylko 24,5% będzie kombinował i "przepali" cash.
Namawiałem kilku znajomych, żebyśmy wspólnie skupili ponad 5%, zażądali zwołania Walnego i uchwalili dywidendę 3 zł na 1 akcję.
Zastanawiają się :)

Pharmena - kupiłem i obserwuję czy jeszcze nie dokupić. Czytałem, że zarząd rozważa wypłatę dywidendy. I podobno prowadzą rozmowy z jakimś koncernem farmaceutycznym. Gdyby taką umowę sfinalizowali to wtedy pewnie kurs byłby przez 2-3 dni zawieszony.

Mercator - kupiłem i czekam na odpał. Czekam już długo ........

Nanogroup - kupiłem. Liczę, że po uchwaleniu emisji po 1 zł - w tym tygodniu na Walnym nie było kworum - kurs ruszy w górę.
Zawarli umowę z poważną firmą CET Advisors Ltd z Londynu, która szuka inwestora dla ich projektów.

SATIS - obserwuję. Złożyli wniosek o dofinansowanie na projekt związany ze sztuczną inteligencją (szanse otrzymania dotacji oceniam na 50%). Walczą też w sądzie o sporą kasę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.