MODRZEJEWSKI SOLORZ POWINNI ODPOWIEDZEĆ ZA OGROMNE STRATY MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU ... OPRÓCZ ODSZKODOWAŃ RÓWNIEZ KARNIE .
ZŁODZIEJSKI RÓD SOLORZA POWINIEN ZNIKNĄĆ Z POLSKIEGO ŻYCIA GOSPODARCZEGO NA WIEKI ,
WSZYSTKO CZEGO SIĘ TKNIE .......TEN ZŁODZIEJ ........ZAMIENIA SIĘ W NICOŚĆ ...... A LUDZIE KTÓRZY SIĘ Z NIM ZETKNĘLI ..... CIERPIĄ I TRACĄ PIENIĄDZE
LEW RYWIN : Zresztą ja im sam odmawiałem od Solorza. Dlatego, że to jest bandyta, nie złodziej, z nim się nie da namówić. To jest facet, który ci wbije rdzawy nóż w plecy. Wiem, że on chodził tam i tego, ale...
Solorz jest człowiekiem, który rozpierdala każdy interes. Polsat po prostu był trafiony. Nurowski (członek rady nadzorczej Polsatu - red.) załatwiał te sprawy politycznie i organizacyjnie, a Basia Pietkiewicz (była dyrektor programowa Polsatu - red.) z Wrocławia, nie wiem, czy ją znasz..
Ja wziąłem wszystkie biznesy, które on robi i on robił wszystko po prostu na szczęście. On nie miał żadnych mądrych pomysłów. Nie miał żadnego mądrego posunięcia. (...)