Coś z tym ATM może być na rzeczy ( tzn rekordowy exit). Dostępu do całości nie mam i nie mam zamiaru mieć i utrzymywać szkodnika ( powody ideologiczne) ale już z dostępnego akapitu przebija się że spółki na GPW są bardzo tanie a można je sprzedać nawet 2x drożej...
"
Tomasz Czechowicz: Jedynym naprawdę dużym ryzykiem jest dla mnie możliwość wyłączenia przez kogoś internetu Spółki giełdowe są wyraźnie niedowartościowane w stosunku do prywatnych. Ich sprzedaż na rynku prywatnym może dać nawet dwukrotne przebicie - mówi Tomasz Czechowicz, założyciel i partner zarządzający w MCI Capital.
Witold Gadomski: Jesteście spółką giełdową, ale inwestujecie w spółki, które nie są na giełdzie. Nie ma w tym sprzeczności? Tomasz Czechowicz, założyciel i partner zarządzający w f
unduszu private equity MCI Capital: Czasami inwestujemy też w spółki giełdowe, po czym wycofujemy je z giełdy i mamy na tym duży zarobek. Spółki giełdowe są wyraźnie niedowartościowane w stosunku do prywatnych. Ich sprzedaż na rynku prywatnym może dać nawet dwukrotne przebicie. MCI Capital jest liderem w regonie pod względem liczby spółek wycofywanych z giełdy. Pozostało 91% tekstu "
link