Forum Kredyty mieszkaniowe

Re: Pomocy!

Szanowny Panie Bogusławie,
Pana odpowiedź jest odmienna od wszystkich, jakie otrzymałam. Po pierwsze pisma do banku zawsze wysyłam poleconym za potwierdzeniem odbioru i tym razem nie było inaczej. Po drugie, pisze Pan, że bank nie musi uwzględnić mojego żądania o zwolnienie lokaty mimo, że jest ze mną związany umową, w której jest napisane, jakie warunki muszę spełnić aby blokada środków była zdjęta. Według Pana bank nie obowiązują zapisy umowy tylko tzw. "widzimisię". Pisze Pan, że bank nie musi stosować się do przepisów ogólnych a tylko do Prawa bankowego, w co proszę wybaczyć, ale trudno jest wierzyć a tym bardziej zaakceptować. Poza tym w prawie bankowym też jest zapis o równouprawnieniu stron umowy, a skoro bank coś może a nie musi, to nie jest już równouprawnienie.
No i jeszcze ta cytowana przez Pana "polityka" banku o nieoddawaniu depozytów... czy to znaczy, że według Pana rolą klienta banku jest zamknąć oczy i przyjąć zdanie banku jak wyrocznię? Broni Pan jawnie tej instytucji mimo, że w tym przypadku dopuściła się ona uchybień proceduralnych nie odpisując na moje pismo a poza tym pozwoliła sobie na zamieszczenie niejasnych zapisów prawnych w umowie kredytowej, którą przygotował pracownik banku (według mnie mało doświadczony).
I już tak zupełnie na koniec pozwolę sobie nie komentować Pana propozycji o refinansowaniu kredytu walutowego, bo wówczas musiałbym zarzuć Panu niekompetencję i brak podstawowych wiadomości o rynku finansowym.
Pozwoli Pan, że nie przyjmę Pana sugestii i poddam w wielką wątpliwość Pana obiektywizm. Czy oprócz "radzenia" klientom banków na tym portalu jest Pan pracownikiem rzeczonego banku, Panie Bogusławie?
Pozdrawiam
  • Pomocy! Autor: help75
  • Re: Pomocy! Autor: bogus
  • Re: Pomocy! Autor: help75
  • Re: Pomocy! Autor: bogus
  • Re: Pomocy! Autor: help75