to fakt tbull podał kiedyś taką prognozę, 0,5 $. Jednocześnie to co pisze tbull to szczera prawda tylko że dla gry Top Speed, a nie Top Speed 2. TS2 miał być przełomem dzięki któremu Tbull miał wreszcie zacząć zarabiać pieniądze. Biorąc pod uwagę konwersję dla TS 0,12% i śr przychód na klienta 5,5$ przychód dla tej gry wynosi 0,5 centa na ściągnięcie. Żeby spełniły się prognozy odnośnie 0,5$ monetyzacja musiałaby wzrosnąć 100 razy !! Trudno w to uwierzyć ale trzymam kciuki ;-)
Dla mnie wystarczy jeżeli monetyzacja wzrośnie x10 w stosunku do pierwszej części.
To że na razie ściągnięć jest niewiele 50 000+ w ogóle mnie nie martwi. Nie zauważyłem żadnej kampanii marketingowej odnośnie tej gry, zresztą jej reklamowanie na tym etapie byłoby głupotą w momencie kiedy gra dostępna jest tylko dla części użytkowników z najmocniejszymi telefonami. Myślę że kampania nastąpi po optymalizacji gry i po wydaniu jej na IOS.
tbull nie miał nigdy problemu ze ściągnięciami i jak będą chcieli to podkręcą ściągnięcia i dla TS2. Najważniejsze jest to żeby ta gra wreszcie zaczęła zarabiać $$$. Póki co gra ma ocenę 4,8 a gracze podkreślają że największą zaletą jest multi. Szanse wiec są.
Niestety pierwsze dane do analizy z TS2 będą dopiero za miesiąc. Jeżeli podnieśliby konwersję do 1% a przychód z użytkownika do 9-10$ to będzie naprawdę dobrze.