Tu masz linka
JR HOLDING S.A.: Zawarcie umowy wsparcia inwestycyjnego z Saule Technologies - Bankier.pl Mi to wygląda na to że JR przyszli do nich z propozycją. Masz tam wszysko opisane jak należy.
Fakty :
1. BLU - spółka nic nie warta teraz C/Z i C/WK kosmiczne, mimo tego GPW wycenia na 100 milionów, a Ziomkowie z JR mają conajmniej 30%
2. Nie wiadomo po jakiej cenie Ci z JR wchodzili, prawdopodobnie skup się wcześniej zaczął i oni później przyszli do SAULE z propozycją, to samo robią z Frizem to jest ich taki moment biznesowy, wydaje się że mogą tu zrealizować małą fortunę, KNF da symboliczną karę. Możliwe że mają kilka takich spółek przez które chcą wprowadzać inne na giełde i drukować.
3. z SAULE robi się poważna spółka i jakby chcieli zrobić takie coś to była by niezła hryja. to nie Friz. Tu nawet może być sprawa polityczna.
4. Do Saule ustawia się łańcuszek ludzi którzy chcą dać pieniądze. To JR do nich przyszedł, chyba im zalezało na Polskim kapitale.
5. Jeżeli miała by być emisja to tak na oko conajmniej 90milionów będzie akcji nowych, niewiadomo po jakiej cenie, ale SAULE i tak tego nie kupi bo wyda własne akcje. Więc ta cena nie wiem do czego się odniesie. Pytanie na ile rynek wyceni i ile saule się wyceni.
6. Do puli trafi conajmniej 90 milionów nowych akcji. Ale nie wydaje mi się że właściciele pozbędą się dużej ilości.
7. Holdingowi zależy głównie na akcjach Saule, raczej nie na pieniądzach bo do nich też się ustawia łańcuszek ludzi z pieniędzmi.
8. Wycena 100 milionów Euro wydaje się że już jest.
9. Ta spółka ma naprawdę potencjał, jeżeli ten biznes siądzie to będzie super zwrot. Ona też robi się popularna. Ludzie są skłonni kupować marzenia a nie fakty. Dlatego kupują Tesle i kryptowaluty. Dla mnie to Polska tesla. Jaki kraj taka Tesla.
Spekulacja :
Wystarczy poczytać to forum co ludzie tu piszą. Oni odlatują i duża część potrzebuje leczenia:)
Ja jako stary konserwatywny inwestor mam raczej spółki dywidendowe w portfelu, banki, brokerów, kernela. Kupowałem jak C/Z C/WK były super. BLU to śmieć teraz , ale też mam go w portfelu, mam też krypto - większy śmieć. Jak inni marzę że to będzie nasz polski jednorożec na którym pojedziemy jak pieseł do nieba. Więc jak sam nie sprawdzisz to nie zobaczysz jak to będzie wygladało.
Po ogłoszeniu że Saule przejmuje BLU, akcje powinny rosnąć. Po ogłoszeniu że potrzebują czasu albo że nie przejmują będzie maskara. Bo BLU to nic nie warta spółka teraz wyceniana przez rynek w tym mnie na 100 milionów.