Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,26 zł , zmiana od tamtej pory: -94,84%

Re: Podwójnie PILNE!!!!

Dnia 2022-05-14 o godz. 08:36 ~Blizniakplwl napisał(a):
> Wszyscy widzą, że naganiasz ale na spadki bo chcesz się nachapać :D - ja tylko zachęcam do zapoznania się z Prawem Upadłościowym przed inwestowaniem tutaj. Ale tego typu wstawki czytałem już na innych forach, to typowa śpiewka leszcza wiszącego na haku, że ktoś chce mu odebrać jego drogocenne perły za bezcen...
> >
> > A co syndyk twoim zdaniem nie może wystawić ursusa na sprzedaż? - a gdzie tak napisałem? ja uważam że już dawno powinny wystartować przetargi na majątek po Ursusie, wręcz dziwi mnie że Syndyk jeszcze żadnego przetargu nie ogłosił. Jeszcze bardziej mnie dziwi postawa rady wierzycieli która taką opieszałość syndyka toleruje. Ale to już temat na inną dyskusję.
> >
> > Ludzie pracujący w ursusie mówią co innego. W dobrym mieście fabryka pracuje pelna parą, - to na pewno dobra wiadomość dla wierzycieli, w końcu ci ludzie na ich zobowiązania aktualnie harują, bo na pewno nie na wartość twoich akcji.

> > W Lublinie jak powiedziałem, że ursus upadl to powiedzieli mi, ze jeszcze się zdziwie... - ja myślę zdziwi się każdy akcjonariusz na początku listopada.

> > Gdzie jest raport syndyka ? - jaki raport? zdaje się że raport kwartalny został ostatnio opublikowany, na jakie ty jeszcze raporty liczysz?

> > Gdzie jest oficjalna informacja ze strony wladz ursusa w tym momencie syndyka ? - no np. jest taka że mamy już prawomocną upadłość likwidacyjną Ursusa, możesz sięgnąć do Prawa Upadłościowego i sobie poczytać co to oznacza dla jego obecnych właścicieli (akcjonariuszy). Liczysz że Syndyk będzie specjalnie dla ciebie tutaj przepisywał prawo upadłościowe do ESPI ?
> >
> > Czemu nie pozbyli się akcji ? - uważam że ci co przez ostatnie 2 miesiące tutaj zarabiali (grubasy czy spółdzielnie) już się tych akcji pozbyli ubierając w nie najlepszych dawców kapitału czyli ulicę.

> > Czemu obroty są tak małe? - bo wszyscy wiszą na hakach i tak samo jak ty czekają na jakiś cud.

Dnia 2022-05-14 o godz. 08:51 ~Blizniakplwl napisał(a):
> Fakty sa takie ze oprócz informacji ze strony odebrania wyroku sądu nic więcej się nie wydarzyło. - a co? oczekujesz jeszcze że Syndyk z tej okazji wyjdzie przed Ursusa i puści fajerwerki? Dalsze wydarzenia będą się toczyć zgodnie z Prawem Upadłościowym, zapoznaj się.
> >
> > Brak sprzedaży ? - to raczej negatywna wiadomość, brak sprzedaży oznacza że wierzyciele nie są zaspokajani a ich odsetki z każdym miesiącem tylko rosną.
> > Brak info ze strony ursusa- syndyka co dalej. - przeczytaj sobie Prawo Upadłościowe to będziesz wiedział co będzie dalej.

> > Zaraz ursus będzie wystawiony na sprzedaż i tutaj prawdopodobnie wykupi skarb państwa. - heheheh, jak na pseudo dr mgr dosyć mało inteligentny jesteś. Napisałeś to, bo to niby ma być pozytywna wiadomość dla akcjonariuszy? że ich majątek został im odebrany i sprzedany za grosze w przetargu komorniczym, a zyski z tej sprzedaży trafią nie na ich konta tylko na konta wierzycieli?

> > Fabryka w dobrym mieście pracuje pełną parą, - fajnie, wierzyciele na pewno się cieszą że wyrabiane zyski przez tą fabrykę zaspokajają stopniowo ich roszczenia.

> > W Lublinie mniej ale pracuje, ciągniki składają dalej. Dzwoniac do sklepu pale głupa, że chce kupić ciagnik ale firma przestaje istnieć. Dostaje odpowiedz - dalej nie widzę żadnych korzyści z tego tytułu dla akcjonariuszy, nawet jeśli to prawda...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.