Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,20 zł , zmiana od tamtej pory: -69,06%

Re: Po co to wszystko?

Wraz z ogłoszeniem COVID-19 chorobą endemiczną kurs dotknął dna. Nie pomogła dywersyfikacja przychodów, łatka spółki covidowej została. Bardzo dobre wyniki (głównie z testów i sekwencjonowania wirusa) nie dało paliwa do wzrostów. Spółka musi znowu udowadniać, że przychody z ostatnich 2 lat to nie przypadek. Pojawiają się wątpliwości, niecierpliwi sprzedają i to odbiło się na kursie. Grubszemu to na rękę. Akumulacja trwa. Ja też mam swoje niewiadome. Jak to jest z tymi protokołami i autorskimi rozwiązaniami które zastosowali dla WSSE. Jeśli takie zrobili i są takie przełomowe to całe sekwencjonowanie w technologii nanoporowej w Polsce powinno z tego korzystać. Ostatnio ABM ogłosił uruchomienie ogólnopolskiego badania nad nową mutacją koronawirusa które potrwa 18 miesięcy. Ciekawe czy GX1 lub chociaż jego rozwiązania będą wykorzystane. O to na pewno zapytam.
Nanobiome się rozkręca. Brakuje jednak marketingu. Posty w mediach społecznościowych są pozostawione same sobie. Lajków kilkanaście i na tym koniec. Płatnej aktywnej reklamy nie widać. Może Prezes faktycznie nie ma czasu na pierdoły. Spokojnie patrzę. Jestem pewny tej spółki ale takiego poziomu kursu się nie spodziewałem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GENXONE -0,34% 5,94 2026-05-15 10:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.