Wraz z ogłoszeniem COVID-19 chorobą endemiczną kurs dotknął dna. Nie pomogła dywersyfikacja przychodów, łatka spółki covidowej została. Bardzo dobre wyniki (głównie z testów i sekwencjonowania wirusa) nie dało paliwa do wzrostów. Spółka musi znowu udowadniać, że przychody z ostatnich 2 lat to nie przypadek. Pojawiają się wątpliwości, niecierpliwi sprzedają i to odbiło się na kursie. Grubszemu to na rękę. Akumulacja trwa. Ja też mam swoje niewiadome. Jak to jest z tymi protokołami i autorskimi rozwiązaniami które zastosowali dla WSSE. Jeśli takie zrobili i są takie przełomowe to całe sekwencjonowanie w technologii nanoporowej w Polsce powinno z tego korzystać. Ostatnio ABM ogłosił uruchomienie ogólnopolskiego badania nad nową mutacją koronawirusa które potrwa 18 miesięcy. Ciekawe czy GX1 lub chociaż jego rozwiązania będą wykorzystane. O to na pewno zapytam.
Nanobiome się rozkręca. Brakuje jednak marketingu. Posty w mediach społecznościowych są pozostawione same sobie. Lajków kilkanaście i na tym koniec. Płatnej aktywnej reklamy nie widać. Może Prezes faktycznie nie ma czasu na pierdoły. Spokojnie patrzę. Jestem pewny tej spółki ale takiego poziomu kursu się nie spodziewałem.