Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,80 zł , zmiana od tamtej pory: 438,20%

Re: Po co marudzić?

Kiedyś urośnie, ale nie teraz, lub nie na długo. Barierą trudną do trwałego pokonania jest dzisiaj obszar 17,70-18,10, bo to otwiera atak na trwałą zmianę trendów na wzrostowe we wszystkich okresach od 3 m do 36 m i zleciałaby się ulica trudna do upilnowania.Stąd marazm będzie trwał raczej do okolic czerwca 2017

A może lipca?
Skad Tobie się biorą te wszystkie scenariusze, to ja nie mam głowy.
Skoro uważasz, ze kurs jest tak sterowany, to skad możesz wiedziec jaka bariera jest trudna do pokonania, a jaka nie?  
O tym chyba decyduje sternik, a nie Ty. Nie tak? Chyba, ze jesteś w ich zgrupowaniu?:)
Tajming masz zabojczy....
Tak jak ponad roku temu wyrokowałeś zmianę trendu na wzrostowy przed wybiciem 18,00zł. Tak teraz przed kolejnym podejściem wyrokujesz wtopę.

Rożnica polega na tym, że teraz za plecami już masz kampanię akumulacji, zmianę trendu (można dyskutować o pewnych sprawach, ale to raczej sofistyka ). Uważam, że o zmianie trendu można było mówić po trwałym pokonaniu 16.80, ale to moja opinia.

Obecnie masz mocne zamknięcie tygodnia (03.03.2017), z którego chyba nie bardzo zdajesz sobie sprawę, przetestowane w punkt 07.03.2017. (fioletowa pozioma linia, słabo widoczna) i kurs ......... buja się w lokalnej konsolidacji.
Jeśli tak sterują, to chyba źle nie sterują ?
Dwa lata temu za plecami miałeś permanentne wywalanie akcji, rozpędzona w dół ciężarówkę ze żwirem, pod która miałeś fantazję wchodzić, a dziś, to jest dziś.

Czy trwale wybiją 18,00zł ?
Nie wiem.
Kurs jednak ładnie chodzi w lokalnej konsolidacji, a być może już w odwróconym kanale, który namalowałem i już dziś masz praktycznie próbę kolejnego podejścia pod szczyt zakresu.
Jak wybiją, to następny target okolice 20,00zł. A jak nie, to dywagacje na inny post.
Tyle w temacie, a Ty znowu ....wróżysz i wróżysz, mimo, że to podobno domena tych od kresek :))

link

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 0,80% 125,60 2026-02-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.