Tak napisał student:
prezes zrobi wszystko aby skup zacząć od złotówki
ma być 2 mln akcji za 2 mln złotych to będzie
Dziwne myślenie studenta, zjechać do minimum z ceną akcji aby pozbyć się aż prawie 20-stu % akcji, a nie lepiej podbić cenę aby stracić 10 a może 5 % udziałów w firmie, czyli podbić kurs ?
Tak jak zawsze pisałem, skup akcji jest zarezerwowany TYLKO i wyłącznie dla chytrego prezesa, ciągnąć z firmy ile się tylko da. Dlatego czas tego skupu jest ciągle wydłużany, on czeka na dogodny kurs aby pozbyć się swoich akcji w transakcjach pakietowych albo poza obrotem rynkowym. Aby pozbyć się akcji w dobrej cenie w transakcjach pakietowych potrzebny mu jest dobry kurs, dlatego czeka, wydłuża czas aby jak najniższym kosztem, gdyby rynek wybił kurs przerzucić te pakietówki od siebie po najwyższym kursie.
Będzie śledził, czekał, może spróbuje podbić kurs małym kosztem dla siebie a gdyby się ten scenariusz nie zrealizował, zrobi to poza rynkiem, ile macie akcji, który z was pojedzie do Warszawy, wejdzie w dodatkowe koszta, żeby sprzedać 2 % akcji po 10 złotych?
Dlatego jestem na 100 % pewny, że będzie to zrobione poza rynkiem, już nawet się nie kryje z tym. może to, może tamto a będzie tak jak napisałem, poza rynkiem, chyba że w ciągu 3 lat frajerka mu podbije ładnie kurs, i nagle obroty wzrosły, ppk, jakiś fundusz, zawsze wszystko jest możliwe, dlatego czeka, wydłuża a nie skupuje akcje, bo nigdy nie zamierzał tego robić.
Kupno akcji może odbywać się poprzez zlecenia maklerskie, transakcje pakietowe i transakcje poza obrotem zorganizowanym.