malujeArkuszpo10szt
dzięki za nowy wątek i ciekawe stanowisko.
Tak się składa, iż wiem, jakie stanowisko na CRC względem GX1. Masz pełne prawo wyrażać swój pogląd i ja to szanuję. Ale my wielu aspektów nie wiemy. Mogę cię zapewnić, iż CRC nie sprzeda GX1 bardzo długo. Mówimy o latach. Cena musiałaby być niezwykle atrakcyjna. Podpowiem, że 100 zł ich nie kusi . To jest inwestycja kluczowa i podpowiem , iż CRC poszerzy swój portfel o drugi człon - biotechnologiczny. Czy któryś z akcjonariuszy GX1 wychodził? Czaję się na GX1 i powinien zejść poniżej 30 zł. Na krótko. CRC księgowała GX1 po 35 zł w ostatnim raporcie. Zbicie ceny teraz to ruch pod podbitkę na koniec roku, a jestem pzrekoanny, że będzie wyżej niż 35 zet. Jeszcze jedna kwestia... GX1 nie jest w pełnym tego słowa znaczeniu spółką covidową. Ma się zajmować czymś innym. To sytuacja pandemii wymusiła testy, na czym dobrze zarabia. Popatrz na papiery technologiczne np. Softa, czy Inventionmed, które sa na rynku tylko dla obrotu. Masz GX1, który wszedł i zaczął praktycznie od razu zarabiać. Druga kwestia, proszę o wyrozumiałość , kiedy napiszę te słowa....jeśli mówisz o zamknięciu kwestii Covidu w niedługim terminie ( np. na wiosnę), to ja jedynie mogę podpowiedzieć, na co ja się nastawiłem z covidem. Lata. I nie rok, czy dwa. Jeszcze raz powtórzę.. lata. Zauważysz niebawem, że będą mutacje, i wiele innych kwestii, jak np. nagłe lokalne wybuchy wirusa w poszczególnych krajach. Ale nie chce o tym pisać. Lata.
Dzisiaj o tym napisałem. Moim zdaniem na 90% INC zakończył trend spadkowy na poziomie około 6 zł. To nie oznacza uptrendu. Stąd dość silny ruch na INC. Jak ktos słusznie napisał CRC jest powiązany z INC i jak tamten będzie chodził, tak chodził będzie CRC. Nie za bardzo zgadzam się, że CRC ma tylko GX1. Mają inne papiery. Dla mnie najwazniejsze, że mają bardzo dobrą strukturę finansowania aktywów. Wiem, iż widzisz bardzo dużą dynamikę wzrostu aktywów. To sie nie robi z powietrza. CRC uważa, iż nie opłaca się im częsta gra na intrumentach typu wejść/wywalić/zebrać. Na szybko. Testowali to i uważają że longterm jest znacznie bardziej wydajny.
Odnośnie analizy technicznej.
Porównaj proszę na liniowym kurs INC i CRC. Na INC dograno level 6 zet plus kilka faktów. To wskazuje na potencjał odwrócenia. Stąd silny ruch up. Te wykresy są podobne poza ostatnimi swingami spadkowymi, które w przypadku CRC zostały przyblokowane. W pełni sie zgadzam, że - być może - szybki test na 5 zł. byłby fajny. Ale są ludzie, którzy biorą wyżej. np. ja. I byc może będzie to frajerstwo i stanie się tak, że spadnie, jak mówisz na 4,50. Ale chętnych na ten papier, szczególnie w kontekście jednej z okoliczności, o której nie mogę napisać na forum, może być bardzo wielu. Ile jest papieru? 300 k? Gdybym zadał ci pytanie.. ile papieru mają ludzie z tego forum? A jesteśmy słabymi zawodnikami. Podpowiem, że mamy minimum 40% free float. I ci ludzie nie wywalą, szczególnie kiedy widzą takie raporty, jak ostatni. Przypomnę rok 2019 to było 10 mln z CRC i tyle. Rok 2020 zakończy sie około 20 mln. Bez długów zewnętrznych. Tak to widzę. Papier będzie jeszcze męczony. Kiedy został z 2 zł wybity na 20 nikt o nim za bardzo nie wiedział. Leżały pakiety po 5 k i nikt tego nie chciał brać. Miałeś bilans z 10 mln bez ruchu w nim (ruch się zaczął po zmianach w INC). Ktoś patrzył na papier i tyle. Jakaś Rumunia...Jakiś tam Bittnet, czy cos takiego..I tyle.. Wzięli w trzech krokach podbili. Ale zaczęli patrzeć, że to MOŻE być ciekawy papier. Czyli zwalamy go, bo kto miał z silnych rąk? Owszem mieli ci, co brali emisje po 2,50. Ale większość z nich wydała. Teraz jest gra o odbiór. Tak, jak słusznie piszesz o zniechęcenie, szczególnie będzie to widoczne, kiedy inne papiery będą szły w spekulacji na CRC nic, zero. Dzisiejsza sesja to pokazówka.