Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,08 zł , zmiana od tamtej pory: -96,30%

Re: Piotrowscy od roku wznawiają hurt, a tymczasem US żąda 7,7mlnPLN

Tak oczywiście - bo US zaczął sprawdzać transakcje od 2012 roku - kiedy były najmniejsze, pozostałe lata zostawiając na później..;) W pozostałych latach nic nie znaleźli, a tutaj był jakikolwiek punkt zaczepienia i od razu zarzucili spółce nieprawidłowe transakcje. Ciekawe, że postępowanie toczy się od lipca a wynik jest 2 tygodnie przed końcem roku.. przypadek? nie sądzę.. ;) raczej muszą sobie podbić statystyki na koniec roku.. Zarząd tłumaczy:
Otrzymany wynik kontroli Spółka ocenia jako błędny, oparty na tendencyjnej ocenie materiału dowodowego, a nawet sprzeczny ze zgromadzonymi dowodami.

Ja miałem akurat trochę do czynienia z organami administracji publicznej i wiem jak to działa. Często organ pierwszej instancji nie chce się przepracowywać i specjalnie wydaję absurdalną decyzję, bo przecież "można się odwołać" i zwala robotę na organ drugiej instancji. Dlaczego tak się dzieje? - ano dlatego, że nie ma u nas odpowiedzialności urzędniczej za takie postępowanie..Tak jak napisałem w osobnym poście - nawet jeśli organ drugiej instancji wyda decyzję negatywną dla Briju, to sprawa trafi do sądu i tam to będzie trwało kilka lat. Nawet jak Briju przegra, to będzie musiało zapłacić tę kwotę dopiero za kilka lat, a od momentu odwołania odsetki się nie naliczają.
Nie panikować, trzymać akcje i czekać na dalsze komunikaty, wyniki za grudzień oraz info o nowym dostawcy. Niewykluczone, że za miesiąc - dwa będziemy się śmiać z tego infa, ponieważ odwołanie Briju zostanie uwględnione i okaże się - tak jak przypuszczam, że urzędnicy na siłę nabijali sobie statystyki przed końcem roku. Poza tym za kilka lat te 7 mln zł to będzie żaden pieniądz dla tej spółki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ITMTRADE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.