Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,24 zł , zmiana od tamtej pory: 708,82%

Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom

Ostatnie malunki wklejałem miesiąc temu, a zaledwie tydzień pozniej na kreskach był smrod.
Proszę zwrócic uwage na Flage 1 z grudnia 2015r. Wybili ja góra, ale problemem było to, ze była blisko oporu (18,00zł) a nie był to jakiś opór, lecz poziom kluczowy dla zmiany trendu. Mimo ze flaga zadziałała, to cena zawróciła.

Flaga 2 – nowa-  tutaj już w ruchu spadkowym. Wybicie dołem (strzałka czerwona) to była moim zdaniem zapowiedz smrodu, choc było pewne "ALE" ...
W pierwszym przypadku bliskość oporu, który zatrzymał wzrost, a teraz bliskość historycznych wsparć, które dawały szanse na ratunek. Cena konsolidowała się ponad 2tyg na tym poziomie i swędził mnie język by zapytać, co jest nie tak, ze rynek ładnie rosnie kilka dni, indeks rośnie grając pod brak Brexitu, a na NWG kiła i mogiła ??
Być może byli już dobrze poinformowani, że może być niespodzianka i nikt poważny nie kwapil się by wychodzić przed szereg.
I weź tu drobny leszczu nie czytaj kresek, nie uprawiaj czarów i nie myśl samodzielnie, tylko ufaj zarządom ich prognozom itp. Co było dalej;

1. Brexit
  2. WZA (które myślałem, że odbyło się wcześniej !

link

Nie cały rok temu wykrakałem problem z dywidenda w ramach luznych rozważań o inwestowaniu.
Nie mam najmniejszej satysfakcji by pisać, "a nie mówiłem", ale może pare osob zastanowi się zanim zaloży czterdziesty ósmy  temat, ze jest promocja i ze taniej być nie może, bo tak im się wydaje. Nie mówiąc o notorycznym pouczaniu innych co maja robic ze swoimi $.

Sytuacja obecna - papier mocno wyprzedany, wiec korekcyjne odbicie się należy.
Obawiam się jednak, ze może się ono zamknąć jedynie w obszarze ostatnich kilku sesji.
Wyjście na przyzwoitych obrotach ponad 14,00zł dawałoby w mojej ocenie szansę na zmianę układu.
Na ten moment to spadający nóż i jeśli komuś się uda z łapaniem ruchu, to będzie to fart złapany z powietrza.

Jeśli nie wyciągną nad 14,00zł to albo konsolidacja, albo dalsze przyspieszenie spadków, które uważam za bardziej prawdopodobne. Na Dziś żądzą tutaj sprzedający. Dziękuję za uwagę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG -1,20% 99,00 2025-12-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.