Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,93 zł , zmiana od tamtej pory: -59,04%

Re: Pieczykolan patrzy z dużym optymizmem na 2021 rok, a wy?

Dnia 2021-06-23 o godz. 11:21 ~gracz napisał(a):
> Typowa polska mentalność, zaglądanie do kieszeni. Dla mnie mogą i zarabiać fortunę jak proporcjonalnie do wynagrodzeń będą zwiększać zyski i przychody. Playway tworząc dziesiątki spółek zależnych nie miał problemu aby osiągnąć kapitalizacje kilku miliardów złotych. Tamtejsi akcjonariusze dostrzegali ogromny potencjał w budowaniu grupy kapitałowej, tutaj tradycyjne polskie dziadowanie. Najlepiej żeby Qubic nikomu nie płacił bo na rynku programiści zabijają się aby pracować w gamedevie za grosze. Osobiście mam akcje Qubica, nie zamierzam ich sprzedawać, ale też nie widzę sensu w ciągłym narzekaniu i opluwaniu spółki i Prezesa. Jak przestane w nią wierzyć to sprzedam i pójdę gdzie indziej, na pewno nie będę tutaj płakał i hejtował. Był problem z komunikacją z rynkiem, wyciągnęli wnioski i chcą to poprawić. Widzą że kurs jest niedoszacowany to zaplanowali skup akcji własnych. Trolle narzekają to zorganizowali chat aby ustosunkować się do zarzutów. Co jeszcze mają zrobić, całować Was po tyłkach? Nie akceptujesz strategii to sprzedaj i nie marudź, albo załóż swoją spółkę i pokaż jaki jesteś kozak. W przeciwnym razie to albo niedojrzałość emocjonalna, albo prymitywny sposób straszenia inwestorów i próba zakupu po taniości. W obu przypadkach żenada.

Ile tu tu jestes, miesiac, 6, 8 mcy? i uwazasz sie za wielkiego obronce Qubika i wizji prezesa i wszystkich ktorzy nie zgadzaja sie z tymi "wizjami" nazywasz trolami, no ciekawe. Porównywanie powaznej spolki jaka jest Play Way i jego prezesa, ktory dba nie tylko o swoja kieszen ale i inwestorow porownujesz do Piecykolana, czy ty sie dobrze czujesz?jesli takie porownania robisz to nie ma sensu z toba dyskutować . Ja jestem tu od kilku lat, wchodzilem po 1,6 i nie sprzedalem gdy byly po 9 zl bo miałem zludna nadzieje, że faktycznie ta społka moze cos zdzialac ale nie widze tego. Przypominaja mi sie akcje ktore były z TTSem , po prostu nie wierze w dobre intencje prezesa, niech zacznie działac i udowodni, że chce dobrze nie tylko dla siebie ale dla społki Qubic Games i drobnych akcjonariuszy. Takie prezentacje to moze licealista zrobic , ładnie opowiadac tez moze byle szczur korporacyjny , w tym przypadku prezes nie oowiadal ladnie, jakal sie i dukal ale to pomijam. Jesli zobacze w ciagu kilku miesiecy, że faktycznie ta pseudo grupa rośnie, że pzyskują powazne tytuły a spolki wydmuszki nie sa lokowane na NC tylko po to, zeby wyciągnąc kase od inwestorow i umniejszyć wartośc QG tym samym i naszych akcji TO UWIERZE.
Na chwile obecna mam ogromna doze podejrzliwosci oceniajac to co widze.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
QUBICGMS -0,83% 1,20 2025-11-07 15:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.