Tak na szybko to niedlugo czeka nas ciezki szok poznawczy jak nie przestaniemy marzyc. W tej chwili w strefie zarzadzania pokonala nas AI. Czyli sweet dream and cash for me dlatego ze sie nalezy i zyje mozna przyjac za nierealny scenariusz. Realnym jest powrót do zródel i zawodu ktory jest niezbedny i niezastapiony przez AI. Dylemat robotyka tylko soory ale ten temat byl juz dawno przerabiany. Nie na zmiennym Rynku z grozba bankructwa i krotkimi seriami. Moze kiedys. Juz byl fajny pomysl zabkowy krawcowa i szewc jako punkt dostepu i usluga ? Cos zaba nabrala wody w usta? Mozna sie domyslic dlaczego czyli podstawa EDUKACJA i nauka praktyczna tam gdzie musi byc i nie da sie jej zastąpic Kadry szkolone z realna perspektywa pracy czyli Zawodówki Plus ktorym nie wiem dlaczego przypieli latki fizoli ale widocznie taka jest evolucja od systemu socjalistycznego z duma nierobów budzetowych dobrze platnych niekontrolowanych do systemu umiarkowanego kapitalistycznego .Tu juz mamy w Polsce widoczne wady USA czyli przegiecie widoczne i max wyzysk i kres tego systemu ktory bardzo fajnie wykorzystuja Chinczycy .Kolo Historii i cykle zawsze te same aczkolwiek teraz dzielnie smaruja zielonym smarem by byl spokój i kuglują narracja i news. Energetyka z dywidenda to ta szkapa ktora jest niezastapiona i AI bedzie o nia dbal bo nie jest glupcem w odróznieniu od kanapkowych posthuman ktorzy zapomnieli ze jak szkodzisz to przez ciebie Inni tez gina i trzeba takich wyeliminowac w miare szybko. Na dzien dzisiejszy moja najwieksza potrzeba to taki puffer na cieplą wode zeby trzymal dlugo temperature bo mój nawet 20 h nie daje i wozidlo ktore będę traktowal jako magazyn energii na krotkie dystansy . Do jazdy osobne auto ale to juz bedzie luksus bo nie kazdy musi palic cygara i tam inne swoje fantazje. Nabiera sensu postepowa technologia geotermalna z Torunia gdzie grzejemy wode jak mamy nadwyzki z OZE . Tak mi sie wydaje ale od tego sa inni ja tylko wyrazam popyt i do tego ma byc niedrogo Dd