Dnia 2009-06-01 o godz. 22:08 ~abalityk napisał(a):
> wyprzedaja mienie? dobre. spolka posiada pakiety akcji
> notowanych na giełdzie. poniewaz w 2008r i I kw. 2009 kursy
> lecialy w dol ich wycena przynosila strate. w II kw. juz na
> samym konsorcjum stali sa do przodu 7 mln zł. nie wspomne o
> IDM i NTT. W nastepnym raporcie pokaza duzy zysk po
> aktualizacji wyceny. nie rozumiesz tego mechanizmu?
co
> zrobisz jak w sierpniu zobaczysz wyniki i 8 mln zł zysku?
Ja także posiadam akcje kilku spółek (podobnie jak skyline) i również liczę na zyski (podobnie jak skyline), ale inwestowanie w akcje nie jest moją podstawą egzystencji finansowej (podobnie jak skyline) bo jak każdemu wiadomo zyski z akcji to nie pewnik - mogą być, ale nie muszą.
Popatrz sobie na efekty ich podstawowej działalności - tu przychody za I kwartał prawie zerowe czyli firma nie zawarła żadnych kontraktów. Nic w tym dziwnego bo zapotrzebowanie na tego typu usługi w czasach kryzysu ZEROWE.
OCZYWIŚCIE, ŻE RATUJĄ SIĘ WYPRZEDAJĄC MAJĄTEK - DLATEGO POTĘŻNY SPADEK AKTYWÓW (więcej niż o połowę).
Rozumiem, że jesteś posiadaczem akcji tej spółki i zależy ci by inni nie sprzedawali, ale z faktami nie ma co polemizować bo i tak nie zmienisz żeczywistości.
Jeśli chcesz dyskutować to podaj konkrety a nie tylko swoje wyobrażenie o ewentualnych przyszłych zyskach ze sprzedaży akcji innych firm.
ZAMIEŚCIŁEM SWOJE POSTY O TEJ SPÓŁCE BY PODZIELIĆ SIĘ SWOIMI SPOSTRZEŻENIAMI, ALE MAM ŚWIADOMOŚĆ, IŻ KAŻDY KIERUJE SIĘ WŁASNYMI KRYTERIAMI