http://stooq.pl/q/?s=mci_pb
Wystarczy spojrzeć na wykres powyżej od kiedy jesteśmy notowani z dyskontem i porownać z uchwaleniem mozliwosci emitowania 12mln nowych akcji w 07.2011a ważnej do 2014r a wiec nie dość, ze taki nawis powoduje strach a ten dyskonto to rownież dla dotychczasowych akcjonariuszy czyli mnie rozwodnienie nav-u na akcję. Dla przyszłych nabywców to neutralne, natomiast dla obejmujących emitowane akcje czysty i łatwy zysk. Dodatkowo wiszą obligi G1 z możliwośćia skonwertowania na akcje ( około 4mln akci jesli do tego dojdzie, ale strach jest)po 12 zł w 2018r a przecież NAV jeśli nie nastanie jakaś głeboka bessa będzie wynosił ponad 30zł. Więc tylko kompletny DEBIL może widzieć w tym wartość dodaną dla obecnych akcjonariuszy bo IRR 23% no śmiech na sali, że głąb publicznie tak się ośmiesza, w dodatku to on zgłasza posty takie jak mój poprzedni do modera czyli jeszcze i konfident.
Osobiście mam nadzieję, że ewentualna emisja na potrzeby jakiegoś dużego przejęcia bedzie powyżej NAV, ze przy tak niskim kursie nie strzelą sobie w kolano, ale czujność wskazana.