wywaliły mi S/L na PZU- miałem ustawione poniżej 35 dla mnie to była psychologiczna granica- przesuwanie S/L w dół przeczyłoby zasadzie ochorny kapitału -wolę lepiej mieć wróbla w garści niż gęś na powietrzu - "pewniaków" po prostu nie ma - wiele osób twierdzi, że PZU ma sporo w obligacjach a wzrost stóp procentowych źle wpłynie na wynik finansowy- osobiście kojarzę zakup narzucony PZU z ub roku zakup 40 letnich obligacji oprocentowanych 2,5% rocznie za prawie 2 mld - przy 7% inflacji są 4,5% do tyłu- tylko na tym w mojej ocenie 90 mln rocznie w plecy ,
w PZU miałem 50% portfela- więc pojawiło się nieco gotówki - zaszalałem sobie nieco:
kupiłem trochę PEO po 112 - ktoś kiedyś tak napisał , także z moich obserwacji wynika że PEO odbija szybciej niż PZU
dokupiłem TIM po 37,3 - zaraz zaliczka na dywidendę (1,20 na akcję), wycena NS na 62,30, wzrost wyników ~150 % rdr (po korekcie raportu), wycena DM PKO ~ 45 zł na akcję , TIM wg mnie trzepnie najwięcej sianka w 4.kw itd.
dokupiłem trochę WLT po 9,41- tak żeby trochę uśrednić się w dół i zaokraglić sobie wolumen (tak lubię)
35% - gotówka- " brak pozycji jeż też pozycją"
pozdrawiam miłego weekendu