Żeby coś zarobić musieli by coś sprzedać, a nie widziałem aby w tym kwartale pojawiło sie jakieś info w espi. Nie wiem jak ty liczysz ich zysk, ale oni liczą tak:
"Zgodnie ze stosowanymi przez Spółkę zasadami rachunkowości portfelowe papiery wartościowe notowane zarówno na rynku regulowanym GPW, jak i notowane na rynku NewConnect wyceniane są według wartości godziwej tj. według kursu zamknięcia w dniu ostatniej sesji danego okresu sprawozdawczego. Pozostałe akcje oraz udziały w spółkach niepublicznych posiadane przez Emitenta w swoich aktywach, do czasu ich upublicznienia i notowania na rynku giełdowym wyceniane są jako krótkoterminowe aktywa finansowe według ceny nabycia."
"W III kwartale 2012 roku Astoria Capital S.A. nie odnotowała przychodów finansowych z tytułu aktualizacji wartości inwestycji, odnotowała natomiast koszty finansowe z tego tytułu w wysokości ok. 4,59 mln zł, przez co uzyskała wynik netto z aktualizacji wartości posiadanego portfela papierów wartościowych na poziomie ok. –4,59 mln zł."
Jeśli w koszty finansowe księgują aktualizację wyceny swoich spółek to skąd ma być zysk??? Pomyśl trochę i zapoznaj sie z ich RZiS.
Tak jak mówiłem jeśli ich spółki wzrosną to i kurs astorii ruszy, do tego czasu bedzie cisza.
Jeśli chodzi o LUG to nie wiem skąd wziąłeś te 2500%. Chyba mamy inne wykresy. Poza tym astoria nie posiada już udziałów LUG >5% wiec nie wiesz ile posiada i nie wiesz czy posiada w ogóle. Wiec po co sie podniecać.