Skąd masz dane, że obligacje są na dwa lata? Mati a ty coś wiesz na ten temat?
Ja mam inny problem po jakiej cenie kupić te akcje w tym tygodniu? Gdzie się ustawić i czy będzie jakaś korekta lub zatrzymanie? Wiem, że wiele pytań ale wolę zoptymalizować kupno.
Niestety również pomyliłam Orła Opony z Orłem tym, który słabo funkcjonuje na progu bankructwa.
Przypominam, że środki pochodzące z PARP moga być wykorzystywane również na spłatę zadłużenia związanego z zaciągnięciem pożyczek, spłata odsetek i kapitału obligacji więc tutaj kolega wcześniej troszkę nie doczytał albo wolał nie doczytać i mąci.
Jako ciekawostkę dodam, że PARP jest jedną z najostrzej badających kryteria dopuszczeniowe agenda wydająca kasę z funduszy pomocowych Unii Europejskiej. Skoro w tak krótkim okresie czasu przyznali 40 mln dotacji w formie przyrzeczenia-promesy to jest to wynik unikatowy na skalę Polski. Dla ciekawskich zajrzyjcie na stronę PARP i poczytajcie.
SKoro PARP tak rewelacyjnie ocenił Orła to spóźnieni inwestorzy zrobią to tyle samo razy. 12 zł to chyba sensowne minimum, by wyceniać wartość godziwą tej spółki.